El 'Juan de los pájaros' i l’1 d’octubre

per Pere Culell, 18 d'octubre de 2017 a les 09:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
El Juan González Reina, el "Juan de los pájaros", és un bon amic que viu al Xup des de fa molts anys. Ha estat sempre rebel i un ferm lluitador per la justícia social. Per això ha participat en el referèndum de l’1 d’octubre votant Sí i protegint el seu col·legi electoral.
 
El Juan, represaliat pel franquisme, ha viscut molt malament la violència contra la ciutadania durant aquesta jornada. Li ha recordat temps foscos que va viure fa temps. Ha vist la policia robant urnes i carregant sobre el poble, quan només pretenia exercir el seu dret a vot. Escoltar dir que la independència és cosa de la burgesia catalana, ell que ha estat obrer i que ha lluitat per les llibertats, per una societat més justa i per una Catalunya lliure. Escoltar dir que la independència és una cosa de radicals extremistes, quan votar és democràtic. Veure com alguns andalusos, ell que va néixer a Estepa fa 85 anys, acomiadaven els policies amb el crit de «A por ellos!», oblidant que la misèria, que ell va viure en la seva pell, havia portat a Catalunya molta gent d’aquella terra, buscant millors condicions de vida. Li ha sabut molt greu l’actitud del PSOE, col·laborant incondicionalment amb el PP i amb Ciudadanos, contra el dret a decidir de Catalunya. Veure com intentaven justificar els lamentables fets de l’1 d’octubre dient que així es defensava la democràcia i l’Estat de Dret.
 
Diu que darrere els nostres  polítics hi ha tot un poble, i que en aquests moments tan importants de la construcció d’una República fraternal, justa i lliure, hem de persistir en el nostre just objectiu. Som-hi!
 



Participació