Jordi Sardans | Actualitzat el 14/09/2017

Exposició de gravats

 
Esperança Holgado, Kúnsep Morros, Mia Perramon, Montse Fontanet i Lídia Argelich han estat les participants més habituals del taller "La mirada i la creació artística", que l’artista plàstica Lourdes Fisa, resident a Manresa, va impartir des del setembre de l’any passat, en un curs obert a un públic divers que abraçava des de llicenciats en Belles Arts com Mia Perramon, professora d’institut, a d’altres professionals d’àmbits diversos, com la ceramista Esperança Holgado. El resultat dels seus treballs s’ha pogut veure en l’exposició de gravats i estampacions a Lourdes Fisa Art Studio, taller que l’artista regenta al capdamunt del passeig de Pere III. Els dies 30 i 31 d’agost, de sis a vuit del vespre, van ser de portes obertes i es va incloure com un acte més de la Festa Major de la ciutat, que va tancar l’alcalde, Valentí Junyent.
 
El taller de gravat s’ha caracteritzat tant per la creativitat en la realització de la matriu, com en l’estampació. S’han utilitzat diverses tècniques com les d’incisió directe: punta seca, burí o rascadors; additives, com collage, coles, massilles; i la monotípia –d’ús únic, entre el gravat i la pintura. El gravat és una tècnica antiga que permet fer una obra múltiple, com a mitjà d’expressió, i de contemporaneïtat dins la plàstica. Les alumnes han fet un treball d’experimentació en la preparació de les matrius i també en l’estampació i no hi ha dubte que ha fomentat la seva creativitat, ja que s’han deixat anar tant amb l’experimentació de les tècniques tradicionals com en d’altres d’alternatives. L’estampació, com a mitjà d’expressió, l’ús del color amb tintes respectuoses amb el medi ambient, com el roll-up, collage, màcules, plantilles o gofrats. Però, sens dubte han donat més importància a la creativitat que no pas al seu ús com a mitjà de reproducció. Kúnsep Morros m’explicava que entén l’art com un llenguatge «que em permet sentir i expressar pensaments, sentiments i emocions, a voltes conscients i a voltes, no». Per a Esperança Holgado, que prové de l’escultura ceràmica, el curs ha estat «un enriquiment personal per apreciar millor el treball d’artistes com Picasso, Goya o Rembrandt...». A Mia Perramon, la mirada de l’art li ha servit per «compartir mirades, al mateix temps que apreníem tècniques i noves maneres d’expressar el que sentim».  Lourdes Fisa satisfà una nova experiència que feia temps que volia posar en pràctica.

Navega per les etiquetes

OPINIÓgravatart

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Jordi SardansHistoriador i Llicenciat en Ciències de la Informació. Ha publicat diversos llibres relacionats amb la història local. Membre fundador de la revista El Pou de la gallina, en va ser cap de redacció i, des de de 1994, n'és el coordinador. També ha col·laborat amb el diari Regió7 on, setmanalment publica una columna d'opinió.
Altres articles d'aquest autor
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.