Cardener Water Park

per El Pou, 14 de juliol de 2017 a les 12:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. PER EMISSARI 2022


La Manresa del 2022 no té res a veure amb la Manresa del 2017, de la mateixa manera que la climatologia d'aquests dos anys és totalment diferent. El canvi climàtic sofregeix el planeta de mica en mica i les temperatures dels anys precedents al 2022 eren infernals, especialment a Manresa. Els ciutadans van començar a notar les molèsties ocasionades pels turistes, no pas per l'incivisme, que seguia sent competència exclusiva dels propis manresans, sinó per aquestes circumstàncies climatològiques. Era normal veure ciutadans renegant després d'haver caigut de morros en topar amb un turista fregit al terra. Altres veïns eren una mica més considerats i quan veien un cos inert trucaven al SEM perquè el passessin a recollir. Cada dia les assistències mèdiques de la ciutat recollien desenes de visitants tirats pels carrers i desorientats per cops de calor. Altres vegades les molèsties eren visuals. Molta gent creia que no era just haver de veure els torsos nus dels visitants, xops de suor i crema solar, curiosament bronzejats i esculpits en paelles –sí, al 2022 no hi ha restaurant a Manresa que es permeti el luxe de no incloure a la carta la principal necessitat gastronòmica dels turistes. D'altra banda, els visitants s'apoderaven cada matí de les piscines municipals, deixant sense espai els manresans, i fins i tot van superar el rècord d'encaixament d'éssers humans en una piscina olímpica.
 
Les queixes ciutadanes saturaven l'Ajuntament que ja es plantejava canviar l'eslògan turístic de la ciutat per «Manresa, forn de Catalunya» amb la commemoració del 500 aniversari de l'estada d'Ignasi de Loiola a tocar. Així que van idear una curiosa solució temporal per alliberar les piscines municipals, oferir als turistes un altre indret on passar els dies de xafogor i, evidentment, afegir un curiós atractiu turístic a la renovada oferta de la ciutat. Es tracta del Cardener Water Park, el primer parc aquàtic inflable del món. Per què inflable? Primerament perquè és més econòmic i ràpid de construir, el disseny dels inflables que formen el parc i la construcció a través d'una impressora 3D es van fer en poques setmanes --motiu pel qual a vegades surten tobogans volant. D'altra banda, la flexibilitat de ser un parc inflable va permetre a l'Ajuntament col·locar el parc a l'espai de la Fàbrica Nova, molt ben situat, i d'aquesta manera no passar-se el POUM massa pel forro, ja que durant els mesos d'hivern el parc es retira i es segueixen les obres d'urbanització de la zona. Tret d'alguns accidents mortals, unes quantes setmanes amb el parc tancat per trobar i tapar punxades, brètols que obren el tap d'aire quan el parc és ple, i les típiques queixes dels veïns, el consistori considera el Cardener Water Park un èxit, i espera poder-lo anar ampliant amb més atraccions, com el tobogan de sortida amb desembocadura al Cardener, els usuaris del qual hauran de tirar-s'hi sota la seva pròpia responsabilitat.



Participació