Jordi Sardans | Actualitzat el 11/06/2017

Globalització i xarxes socials

 
El debat sobre "Globalització i xarxes socials versus informació i anàlisi" va reunir quatre ponents de prestigi que van participar en una taula rodona a Manresa per celebrar els 30 anys d’existència d’El Pou de la gallina. Ximo Blasco, coordinador dels serveis informatius de TV3, va explicar la selecció i el tractament que fan de les notícies i l’evolució tecnològica a la qual s’ha hagut d’adaptar TV3 al llarg dels anys, amb la importància del canal 3/24, que va actualitzant constantment les informacions. Més tard, es van adonar de la importància d’internet i el plantejament de la cobertura informativa s’ha centrat també en la perspectiva digital. La redacció ha canviat algunes de les seves dinàmiques com la coreografia de la informació. A més de la immediatesa, potencien l’elaboració a través dels Telenotícies. La periodista Cristina Riba, presentadora de TV3 i del 3/24, va explicar com afronten els professionals la reordenació de les notícies a què estan obligades les conductores de programes informatius a respondre mentre estan en directe, davant del repte de l’actualitat. Va explicar el dia a dia i com seleccionen la informació que reben pels diversos canals, que s’han diversificat i multiplicat d’una manera molt ràpida, tot incorporant a les redaccions d’informatius les diferents xarxes socials. En va remarcar la immediatesa i les fonts més fiables pròpies i d’agències de comunicació, i també el seguiment de les televisions de referència en l’àmbit mundial, internet i mitjans digitals, i l’aportació dels testimonis que han viscut les notícies en directe.
 
Francesc Soler, director de l’Agència Cooking Comunication, que elabora informacions per a clients i institucions, provinent de Catalunya Ràdio, va ser crític i va explicar que el periodisme no està en un bon moment. La crisi econòmica va comportar la precarització dins dels mitjans de comunicació i es va perdre qualitat. Hi va haver tancaments de mitjans i amb la irrupció de les xarxes socials, lluny d’acabar amb el monopoli de la informació, se’n dona de no contrastada. L’acadèmic Jordi Serrat, doctor en periodisme i professor de la Universitat de Vic, va valorar que des de les universitats s’estigui en un moment molt apassionant i va assenyalar que els costos de producció d’un mitjà de comunicació són molt inferiors als d’abans i els nous graduats, amb una infraestructura mínima, en poden crear de nous.

Navega per les etiquetes

periodismeEl Pou de la gallinaOPINIÓ

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Jordi SardansHistoriador i Llicenciat en Ciències de la Informació. Ha publicat diversos llibres relacionats amb la història local. Membre fundador de la revista El Pou de la gallina, en va ser cap de redacció i, des de de 1994, n'és el coordinador. També ha col·laborat amb el diari Regió7 on, setmanalment publica una columna d'opinió.
Altres articles d'aquest autor
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.