Taula rodona sobre el tema del mes "Manresa, ciutat intel·ligent"

per El Pou, 4 de juliol de 2017 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEMES DEL POU. El passat dia 5 de juliol es va fer un debat dins del cicle Temes del Pou, a la Sala d'Actes del Centre Cultural el Casino, sobre el tema: “Manresa, ciutat intel·ligent”.


La taula rodona  va comptar amb la presència de Pol Valero, cap del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa. En el mateix acte es va presentar el número de juliol-agost de la revista El Pou de la gallina, que ofereix un complet panorama de l’estat actual de l’adopció de les noves tecnologies en el govern de la ciutat. D'altra banda, el personatge entrevistat a fons és Francesc Comas, historiador i comissari de la commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa.
 
Hi ha consens a definir el concepte ciutat intel·ligent –smart city– com una gestió més eficient dels serveis i recursos d’un nucli urbà gràcies a l’ús de les noves tecnologies. Manresa porta temps dotant la ciutat de sensors –en pàrquings, fanals, carrers, semàfors, edificis…– per obtenir dades en temps real. La capital del Bages forma part de la primera Smart Region d’Europa i acredita satisfactòriament l’adopció de la tecnologia en la gestió municipal.
 



Participació