BUGADA AL POU. Juny 2017

per El Pou, 30 de juny de 2017 a les 12:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PER QUINTÍ TORRA CORDONS
Els Font Torra no perden el compàs

Començo el repàs amb una aparició televisiva de cares manresanes conegudes. Especialment, la de la nostra companya de "NacióManresa" Aina Font Torra, amant de la música com el seu germà, Biel, que fins i tot podria fer-hi carrera. Com veiem a la imatge, els dos germans, conjuntament amb el seu pare, molt relacionat amb el món del teatre, va inaugurar les emissions del programa No perdis el compàs, de TV3 que la tele catalana coprodueix amb la cadena balear IB3. De fet, van ser els guanyadors del primer dia i van guanyar 4.500 euros, que al final van ser 3.600 pel tema de les retencions fiscals. En la darrera prova, van quedar empatats amb tres germanes de Girona i els va salvar la pregunta: «Quin és el cantant canadenc que canta "Haven't met you yet"?». I és que el cantant és el "crooner" canadenc Michael Bublé, un dels artistes preferits del Biel Font Torra. 


 
Els Tous, parcialment manresans
 
No deixem el marc la televisió pública catalana perquè al programa "Fora de sèrie" de TV3, la periodista especialista en tendències i dona-anunci –només cal veure les etiquetes de les seves imatges a la xarxa Instagram per comprovar-ho– Bibiana Ballbé va escollir entrevistar Rosa Oriol, la mare de l’osset més emblemàtic del món de la joieria, en un episodi que s’emetrà el dia 11 de juny. L’equip de la televisió pública va venir a rodar a Manresa: a les instal·lacions de Tous a la zona del Guix –loft luxós inclòs–, als camps de cultiu del voltant on, casualment, van trobar-hi sor Lucía Caram i, per identificar més el municipi on va néixer la factoria, també al carrer d’Àngel Guimerà –on ara hi tenen botiga– i el Passeig –ho veieu a la instantània–, una zona que tant Rosa Oriol com el seu marit Salvador van confessar no freqüentar massa. Menys encara, però, el carrer del Born, justament on, en el seu dia, s’hi ubicava el primer establiment de la firma. El cas és que en el moment que la gent de la tele els va proposar creuar la línia psicològica de la plaça de Sant Domènec, el matrimoni va refusar la idea, ja que implicava endinsar-se en una part de Manresa que no els agradava gens. I això que la senyora Oriol va crear una fundació caritativa per ajudar, precisament, les persones que, en un tant per cent molt elevat, viuen en aquesta zona tan "vergonyant".


 
Tauló d’anuncis improvisat
 
Continuant amb les penúries econòmiques de certs manresans, una lectora del Pou i habitual del supermercat que la cadena catalana Condis va obrir fa pocs mesos al carrer del Esquilets, em fa arribar aquesta fotografia d’un parell de fulles esgrogueïdes manuscrites amb bolígraf d’articles en venda que va trobar damunt de la bústia de suggeriments a l’entrada de l’establiment, just al costat d’on s’acumulen les cistelles que es fan servir per anar col·locant la compra. Hi ha en venda absolutament de tot, des de rajoles de cuina a un cotxet de nen, passant per una col·lecció de llibres de l’oceanògraf Cousteau. I el venedor/a assegura que, fins i tot, ho entrega a domicili. En aquest cas, tira la casa per la finestra, mai prou ben dit. 



Lavabos provisionals
 
L’estampa adjunta al text la va captar una subscriptora de la revista en una visita als multicinemes Bages Centre. Els lavabos de la planta baixa estan en obres i, com a solució provisional per tots aquells que necessiten anar a fer un riu abans d’asseure’s a la butaca a veure una pel·lícula, s’han habilitat un seguit de cabines sanitàries de les que es col·loquen en els grans esdeveniments a l’exterior. Amb la crisi econòmica i del sector no hi ha hagut problema per trobar lloc, ja que una part dels locals no s’han arribat a ocupar mai. La imatge, tot i que provisional, no deixa de ser curiosa.


 
Seqüeles del Vermellgate
 
El restaurant del carrer de les Piques no podrà agrair mai prou la promoció indirecta que les trames polítiques manresanes li estan proporcionant després de l’episodi de les gravacions del triangle de les Bermudes format per David Bonvehí, Pere Culell i Mireia Estefanell, aquesta última desposseïda d’atribucions del cartipàs municipal i vetada per Mercè Conesa després que s’anunciés que s’incorporaria com a assessora a la Diputació de Barcelona. Com testimonia la imatge captada d’amagatotis el 2 de juny, el dia en què Ricard Canals i Jordi Ribot van actuar al restaurant en el marc d’un seguit de concerts que els serveixen per presentar el disc gravat en directe el novembre passat al Conservatori, els dos músics van tenir uns convidats d'excepció: el diputat Joan Tardà, que era a Manresa per participar en un acte conjuntament amb Mireia Boya i David Companyon, acompanyat de Mireia Estefanell i Pere Culell, que no només van presenciar el concert sinó que també van comprar el disc.



Participació