Abadal 3.9 2012

per Pilar García, sommelier de Las Vegas, 7 de juny de 2017 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. Tast a cegues compartit amb professionals. Un dels vins ens deixa embadalits. És potent, elegant, rodó, molt madur. Intentem endevinar quin vi és. Sorgeixen noms ben destacats. Finalment descobrim l'Abadal 3.9 de la collita 2012, a punt de sortir al mercat. 
En una paraula: espectacular. Tot just acaba de rebre la qualificació de Vi de finca, distinció màxima per a un vi català. Per arribar-hi calen requisits que li aportin singularitat, trajectòria consolidada de prestigi i qualitat reconeguda de més de deu anys. Sis vins de Catalunya tenen aquesta qualificació. Es cultiva a la parcel·la 9 del polígon 3 de la finca, d'aquí el seu nom: 3.9. Sòls de terra calcària sobre argila vermella, envoltats de boscos que li confereixen tranquil·litat i harmonia, que li asseguren caràcter i identitat. Aquí conviuen cabernet sauvignon i syrah, base d'aquest vi. D'aroma fresc de fruita vermella i negra, la pruna amb un toc especial i mineral. Tanins rodons. Vi d'alta expressió, concentrat i llaminer, deixa un paladar llarg i gustós. Si volem tastar-lo, caldrà afanyar-se. Ens el prendran de les mans. 
 
PVP: entre 20 i 23 euros 



Participació