El casament tradicional recuperava protagonisme

per Jaume Puig, 29 de maig de 2017 a les 10:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. Passada la febrada rupturista dels anys setanta, molta gent tornava a casar-se amb tots els ets i uts. Tot i una minoria resistent, la major part de manresans feia mans i mànigues per pagar-se el millor convit de bodes, el més sofisticat vestit de núvia i el més complet vídeo per immortalitzar l’esdeveniment. El cost mitjà de la celebració era d’un milió i mig de pessetes.


El tema central, elaborat per Àngels Masats i Josep Tomàs, parlava dels diferents aspectes relacionats amb les cerimònies matrimonials. Des de la joieria Uró confirmaven a la revista l’augment de demanda d’anells nupcials i Ada Pelaez, dependenta de Pronovias, explicava que havien notat un increment de la demanda de vestits de núvia, que podien costar entre 50.000 i 200.000 pessetes. Un món a part era el de les agències matrimonials. A Manresa n’hi treballaven dues. Mari Sierra, de l’agència Hada, parlava de la recança de les dones per utilitzar els seus serveis i que els clients eren majoritàriament homes, de més de 35 anys. Un exempleat de l’empresa de detectius Quingar explicava que també tractaven casos d’assumptes sentimentals, més aviat desagradables perquè sovint tenien un desenllaç dramàtic.
 
Febre ocellaire
 
Un altre reportatge d’Àngels Masats es feia ressò de l’activitat de les dues entitats ocellaires de la ciutat: l’Antiga Unió Ocellaire, ubicada al bar Pajaril del passeig de Pere III, i la Societat Ocellaire La Primavera, amb seu a les Escodines. En total, uns 400 manresans ensinistraven ocells per cantar i el preu d’un exemplar podia valer fins a vuit-centes mil pessetes.
 
El Pou complia cinc anys
 
La nostra revista arribava als primers cinc anys d’existència i ho celebrava amb una festa a la sala El Sielu, una Nit de Comèdia, amb la projecció de les pel·lícules "Què t’hi jugues Mari Pili?" I "Un submarí a les estovalles", a la Sala Ciutat, i una conferència-col·loqui a l’Ateneu sobre "Els mitjans de comunicació davant el futur", a càrrec del periodista Salvador Alsius, conductor del Telenotícies Migdia de TV3.
 



L’Ajuntament tancava el Conservatori
 
El dia 10 d’abril, l’Ajuntament decidia tancar el teatre Conservatori indefinidament, a causa del mal estat de la xarxa elèctrica i la calefacció. Sis dies abans, el cantant Manolo Escobar omplia dues vegades el Palau Firal per presentar el seu darrer LP "Tango, tango", amb una trentena d’autobusos desplaçats de tot Catalunya per escoltar el mític cantant. I el dia 6 els centres sanitaris de la ciutat iniciaven una vaga de cinc dies per demanar l’homologació salarial i social amb el personal sanitari de l’Institut Català de la Salut.



Participació