Torre de Santa Caterina Resort

per El Pou, 18 de maig de 2017 a les 12:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MANRESA, ESPÒILER 2022. PER EMISSARI 2022



Jo he vist coses que vosaltres no us creuríeu: aparcar cotxes més enllà de la plaça Major. He vist edificis buits brillar en l'obscuritat prop del nucli Antic. Tots aquests moments no es perdran en el temps. És hora d'explicar-vos-els. Vinc del futur per avisar-vos que Manresa experimentarà un canvi radical en els propers anys gràcies a la commemoració dels 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat. Esdevindrà una de les destinacions turístiques més potents del continent –actualment alguns del seus renovats punts d'interès ja competeixen amb la basílica de la Sagrada Família o la Torre Eiffel per ser l'atracció més comentada a la web de viatges TrippyAdvisor–, pel bo i pel dolent. Prengueu nota i no caigueu en els mateixos errors.
 
Un dels principals temors del consistori de cara al 2022 era no poder oferir prou places hoteleres per l'esperat allau de turistes. Per donar solució al problema es va proposar la creació una plataforma, a l'estil Airbnb, que permetés als turistes llogar un apartament entre un ampli ventall de pisos buits de Manresa contactant directament amb els seus propietaris, els bancs. La proposta va aixecar molta polseguera i es va desestimar pel greuge comparatiu entre el dret a l'habitatge i el "dret" a l'estada vacacional. Finalment, la clau va ser la convergència entre la necessitat d'oferir alberg als turistes i abolir la mala imatge que podria generar als visitants la congregació de vehicles amb vidres entelats i amortidors apassionats a la torre de Santa Caterina, un dels indrets de la Manresa ignasiana. Així, i gràcies a la inversió d'un magnat danès, es va "potenciar" el llegat patrimonial de la torre, remodelant-la per donar forma al gegantí hotel temàtic, Torre de Santa Caterina Resort. Amb nou plantes carregades d'austeritat i totes les incomoditats que imperaven en aquell 1522, quan Ignasi de Loiola va fer estada a Manresa.
 
Una de les atraccions d'aquest parc temàtic pintoresc era el mitjà de transport que els seus visitants podien utilitzar per baixar a Manresa en pocs segons, es tractava de l'anomenat Salt de Fe, una tirolina que anava des del terrat de l'hotel fins al parc de la Seu. Actualment, el Salt de Fe està fora de servei pel fet que resultava més probable pescar un turista al Cardener que no pas un peix. L'hotel continua obert, tot i no assolir el grau d'ocupació esperat, i haver rebut comentaris negatius a les xarxes socials a causa de la suposada falta de salubritat de les seves instal·lacions. Ja se sap, si no vols pols no vagis a l'era.
 



Participació