Celebració de l'acte central dels 30 anys del Pou, amb el debat "Globalització i xarxes socials versus informació i anàlisi" i el lliurament dels premis Oleguer Bisbal

per El Pou, 10 de maig de 2017 a les 11:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEMES DEL POU. L'esdeveniment es farà a l’Auditori de la Plana de l’Om, el dilluns, 15 de maig, a partir de les 19.00 h.



Aquest any la revista mensual manresana El Pou de la gallina celebra el 30è aniversari. La data concreta de commemoració va ser a la diada de Sant Jordi d’aquest 2017 en la qual, com cada 23 d’abril des de l’any 1987, els membres de la revista van poder conversar amb els lectors, subscriptors i lectors en general a la tradicional parada al passeig de Pere III. 
 
La publicació ha assolit la fita de publicar 330 números ininterrompudament (a raó d’onze per any) durant el transcurs de tres dècades. Un fet prou destacable tenint en compte el panorama actual dels mitjans de comunicació, especialment els de paper. 
 
Si en els actes del 25è aniversari ja s’apuntava que les revistes locals i comarcals de bona factura continuarien tenint el seu públic, especialment si tenien un balcó a les xarxes, l’arribada a la trentena s’afronta amb la voluntat de continuar sent aquella nova veu que irrompia a l’opinió pública fa tres dècades. 
 
Acte d’aniversari
 
L’acte central de l’aniversari es farà a l’Auditori de la Plana de l’Om, el dilluns, 15 de maig, a partir de les 19.00 h. L’esdeveniment tindrà dues parts. Durant la primera hora, es portarà a terme un debat titulat “Globalització i xarxes socials versus informació i anàlisi”, amb la presència de Ximo Blasco, coordinador dels Serveis Informatius de TV3; Cristina Riba, periodista i presentadora de TV3; Jordi Serrat, doctor en Periodisme i professor de la Universitat de Vic, i Francesc Soler, periodista, bloguer i director de l’agència Cooking Communication.
 
Acabat el debat, es donarà pas al lliurament dels vint-i-dosens premis Oleguer Bisbal als manresans més manresans, escollits per votació popular pels lectors i subscriptors de la revista, que enguany s’atorguen a Francesc Comas ("manresà més manresà"), la directora coral Rosa Maria Ortega ("manresana del Pou") i Cineclub Manresa i Esclat Escola de Música ("manresans d’actualitat, ex-aequo").

Renovació gràfica
 
Coincidint amb l’aniversari, la revista ha renovat capçalera i el disseny, i estrena nous continguts amb l’objectiu de presentar-se al públic amb una imatge més adaptada als nous temps i amb la voluntat de continuar sent un altaveu del que passa a la ciutat i la comarca, un contenidor vàlid d’anàlisi i esperit crític i una plataforma per fer arribar idees als lectors.
 
Trajectòria
 
El Pou de la gallina (revista mensual impresa) i la germana a internet El Pou Digital (www.elpou.cat), són mitjans gestionats per l’Associació Cultural El Pou de la gallina, entitat sense finalitat de lucre, fundada el dia 15 d’abril de 1987 amb la finalitat de “dinamitzar la vida cultural de la ciutat”, tal com consta en els seus estatuts.
 
A partir d’una idea dels exmembres de l’entitat sociocultural Tabola, un grapat de persones, amb un esquifit capital de 300.000 pessetes i l’únic potencial de prop de 400 subscriptors inicials, treia al carrer una modesta revista en blanc i negre, de 36 pàgines, amb un tema central titulat “La sida a Manresa”.
 
El gener de 1992 la revista rep el Premi Tasis Torrent al millor mitjà de comunicació local. Durant la seva trajectòria, l’associació també ha editat el col·leccionable històric Les persones i els fets, amb 66 episodis ciutadans, la revista literària El Pou de Lletres (1996-2000), l’àlbum il·lustrat Oleguer Bisbal, basat en el còmic del ninotaire Manel Fontdevila, i el suplement El Pou Jove (2001-2011), escrit i dirigit a les noves generacions de lectors.
 
A partir de l’any 2000, la publicació entra a internet amb la creació d’una pàgina fixa de primera generació que, durant els anys, ha anat evolucionant fins al format de revista digital. El Pou Digital esdevé una reflex a la xarxa de l’esperit fundacional, i també de continguts propis en àmbits com la divulgació, l’oci i cultura, la recuperació de la història local. També vol ser la tribuna de diferents col·laboradors i un espai per a l’humor i la sàtira en clau manresana.  
 





Participació