Les propostes culturals de maig

per El Pou, 5 de maig de 2017 a les 11:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Feu lloc a les agendes per les propostes culturals d'aquest mes.
MÚSICA
Maig de grans noms  

Marc Vilanova 
 
Us proposem tres concerts de la sala Stroika, amb noms de molt pes dins del panorama estatal. En primer lloc, el concert de la banda malaguenya de flamenc-chill Chambao (divendres, 5 de maig, 21 h). La banda, liderada per Lamari, ens presentarà el nou treball discogràfic "Nuevo ciclo", nominat als premis Grammy Llatins, que deixa enrere el so més sintètic i programat, i transita cap a un "feeling" molt més orgànic. En segon lloc, i amb un disc nou de trinca sota el braç, un dels símbols del rock combatiu gallec Def Con Dos (dissabte, 13 de maig, 20:30 h). Després de la condemna d’un any de presó del vocalista César Strawberry per directa aplicació de la llei mordassa, la banda de rap-metall vol demostrar la seva bona forma oferint al públic manresà el seu habitual so contundent, lletres amb missatge i èxits intemporals. Per acabar, els madrilenys Hamlet ens portaran la seva proposta de metall alternatiu, dur i pesat. Actiu oficialment des de 1993, el grup encapçalat pel vocalista Molly repassarà la seva extensa trajectòria, amb una proposta estilística més extrema (dissabte, 20 de maig, 22 h). 
 
TEATRE
‘Infàmia’, el teatre per dins
Joan Morros


 
Després de l'èxit de "Barcelona", Pere Riera torna al teatre Kursaal amb "Infàmia", una obra que parla de la vocació dels actors, de la seva l'exigència i de les il·lusions que fan que hi hagi gent que vulgui dedicar la seva vida a aquesta professió: explicar històries amb el cos i la veu. Eva (Emma Vilarasau), una gran actriu retirada dels escenaris, fa classes a un parell de joves intèrprets. Sara (Mar Ulldemolins) es presenta a un càsting i assaja amb Aleix (Francesc Ferrer) una escena de "Hamlet i Ofèlia". La presència de Toni (Jordi Bosch), que vol que Eva torni als escenaris amb ell, alterarà les sessions. L'obra no seria la mateixa sense les quatre magnifiques interpretacions i reflecteix perfectament la inconsistència de l'èxit i la duresa de la professió. Un bon final per al Toc de Teatre. 
  
CINEMA
Incerta glòria
Laura Vidal
 
Adaptar l’obra magna de Joan Sales no era feina fàcil i són moltes les coses que han quedat fora d’aquesta pel·lícula, però Agustí Villaronga escull mantenir-se a la reraguarda del conflicte per construir un relat equilibrat sobre conflictes interns i amagats tots ells amb un objectiu comú en temps de conflicte: la supervivència. De la mà d’en Lluís i dels seus pròxims, com en Soleràs o la Trini, anirem veient com són les fractures de la guerra. Magistral és la decisió de situar al personatge de la Carlana com a eix des d’on pivoten la resta d’històries. I magistral és també la interpretació de Núria Prims, que fa de la Carlana una perfecte "dona aranya", malvada, magnètica i seductora però desfeta d’esperit, amb mirada trista, com diu la Trini, una dona forta i soferta en temps de guerra que aconsegueix esgarrapar un bri d’empatia de l’espectador. «Jo no he mort mai ningú», li diu en Lluís, i ella respon: «Doncs ja és hora». Són aquestes bales no disparades les que encongeixen el cor i ens fan sortir amb el regust amarg del que ha vist la història per un forat. 
 
 
 
 ART
Maig de cossos i ceps
Maria Camp
 
Aquesta primavera una de les propostes artístiques que volem destacar a Manresa és l’exposició "Cuerpos de luz". Amb aquesta proposta, l’artista Mayte Vieta ens planteja unes sèries d’imatges-seqüència fotogràfiques i una instal·lació amb les quals explora allò intangible i l’ocult a la mirada. Imatges i instal·lacions atemporals, perennes, on la figura humana apareix com a protagonista per expressar la fragilitat de l’existència i el mar esdevé un espai de reflexió i alhora receptable d’interrogants i incerteses. Peces que ens traslladen a espais onírics amb una forta càrrega simbòlica i evocadora.. Aquesta exposició, provinent de fons d’art de la Fundació Vila Casas, es podrà veure fins al 25 de juny al Centre Cultural del Casino. L’altra proposta, un any més, és el festival Vi_suals, que fusiona l’art i el vi de la nostra terra. Aquesta edició té el cep com a tema de treball comú dels artistes plàstics, videocreadors i fotògrafs convidats. Les obres, creades expressament, es presentaran el dissabte 27 de maig a la plaça Sant Domènec i a la l’Espai Plana de l’Om. 
 



Participació