La delicadesa del pop flamenc d’Elena Gadel

per Sara Roy, 26 d'abril de 2017 a les 22:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. La cantant i actriu catalana el passat dijous dia 20 d’abril va actuar a la sala petita del Kursaal. Un espectacle dins del cicle de concerts d’El Club de la Cançó, que amb delicadesa i força va deixar al públic enamorat. 
Elena Gadel sorprèn amb el seu últim disc “Delicada”, que consta d’un repertori en català i castellà. “El català i castellà són les meves dues llengües maternes i amb les que em sento més còmode”, diu Gadel. A diferència de l’últim treball discogràfic “Tocant fusta” que és una barreja de temes seus i del Toni Pagès, aquest és un disc totalment seu, els temes són fets per ella (música i lletra) i està produït pel Toni Pagès. Això es confirma quan veus la interpretació que Elena Gadel fa de cada cançó dalt l’escenari. Ella explica i transmet històries personals d’amor i ràbia. “Delicada” és un treball que té una sonoritat pop flamentc que el fa totalment característic. “M’agrada molt el flamenc. M’inspiro amb Mayte Martin, Miguel Poveda i Estrella Morente. A nivell de crear cançons i de cantar m’agrada mol escoltar flamenc”, afirma Gadel.
 
L’escenari es va omplir de la seva màgia i de la màgia d’uns grans músics com Lluís Robisco (guitarra), Guillermo Prats (contrabaix) i Toni Pagès (percussió). Uns músics extraordinaris que van acompanya a Gadel en la interpretació de tots els temes que formen part d’aquest últim disc i diverses versions com; “La llorona” un tema típic mexicà i “Paraules d’Amor” de Serrat.  
  La cantant Elena Gadel Foto: Clara Bes 

Després de cantar en una coral a l’escola, la cantant inicia la seva primera experiència professional, amb només 14 anys, en el grup de gòspel Masoulfield. Més entra com a concursant al programa Operació Triunfo on coneix a dues companyes, Marey i Tessa, amb les que va formar el trio Lunae. A partir d’aqui Elena Gadel va començar la seva carrera en solitari com a cantautora amb el seu primer disc “Tocant fusta” (2010), l’any 2012 treu la versió castellana “De madera”. I actualment està en peu la gira d’aquest últim disc “Delicada” (2014). Tot això a part de la seva imlicació en el teatre musical en obres com; “Mar i Cel” (2004), “Grease, el musical de tu vida” (2006-2010), “Over the moon” (2012) i “El Petit Príncep” (2014).
 
Després d’una llarga carrera artística, Elena Gadel decideix començar una nova etapa amb el naixement del seu primer fill. “És qüestió d’adaptar-se, trobar l’equilibri i dir que no a algunes coses”, diu Gadel.






Participació