El dèficit municipal s’enfilava a 400 milions de pessetes

per Jaume Puig, 28 d'abril de 2017 a les 09:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. Durant l’exercici del 1991, es consolidava i creixia el dèficit municipal, provocat especialment per una previsió d’ingressos excessivament optimista a l’hora de redactar els pressupostos, que l’oposició atribuïa a la cursa final cap a les eleccions.
 


El tema central, elaborat per Josep Tomàs, analitzava les causes del creixement del dèficit municipal i parlava amb el regidor d’Hisenda de l’època, Josep Maria Sala, i els caps dels diferents partits de l’oposició. Sala justificava la desviació perquè la xifra d’ingressos provinents de Madrid no era clara i perquè a Manresa havia parat el creixement de la construcció, però Ignasi Perramon, d’ENM, replicava que hi havia prou termòmetres per detectar l’evolució i aturar certes despeses, Jordi Marsal, portaveu del PSC, acusava el govern d’incapacitat de gestió i el representant del PP, Josep Balet, exigia una rebaixa substancial de la despesa.
 
CiU guanyava les eleccions al Parlament
 
El dia 15 de març, en unes eleccions al Parlament de Catalunya amb forta abstenció (39,75%), CiU guanyava a la ciutat i obtenia 16.929 vots (53,17%), però era el grup polític que més vots perdia, segons s’explicava en un reportage-anàlisi electoral. El PSC recollia 7.573 vots (23,78%) i ERC gairebé doblava resultats amb 3.211 (10,08%). Els seguien IC, amb 1.416 (4,45%) i el PP amb 1.201 (3,77%). A nivell nacional, CiU obtenia 70 escons i revalidava la majoria absoluta.

S’anul·laven els títols falsos de Joviat
 
En el reportatge de Montserrat Ayala i Anna Vilajosana s’explicava que la direcció general d’Ordenació i Innovació del departament d’Ensenyament havia resolt l’expedient obert el 1989 anul·lant un total de 308 matrícules de Formació Professional falsificades per l’Escola Joviat, pràctica que havia denunciat aquesta revista en els reportatges de setembre de 1988 i novembre de 1989. El frau, però, havia prescrit i la feina d’anul·lar tota la documentació falsificada corresponia a l’institut de Formació Professional Lacetània.

S’iniciava el centenari de les Bases de Manresa
 
El dia 25 de març es feia al saló de sessions de l’Ajuntament l’acte solemne d’inici de la commemoració del centenari de les Bases de Manresa. Hi assistien diferents personalitats, encapçalades pel president de la Generalitat, Jordi Pujol, el president del Parlament, Joaquim Xicoy, diversos consellers i els líders nacionals dels principals partits polítics: Joan Raventós (PSC), Àngel Colom (ERC), Rafael Ribó (IC) i Aleix Vidal-Quadras (PP). La sessió havia creat expectació i era retransmesa per una pantalla gegant de televisió a la plaça Major.
 
Acte commemoratiu del centenari de les Bases.  Foto: Alavedra



Participació