Les propostes culturals d'abril

per El Pou, 7 d'abril de 2017 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Amb aquestes propostes culturals ni te n'adonaràs que els dies es van fent cada dia més llargs.
MÚSICA
Abril florit 

Marc Vilanova
 
Començant pel teatre Kursaal, l’emblemàtica cantant Marina Rosell ens oferirà un repertori que presenta amb el nom de "Cançons de la resistència & Moustaki", on continua amb el seu particular homenatge al mític cantautor d’origen egipci, juntament amb una revisió de cançons clàssiques d’ànim revolucionari, una combinació immillorable per celebrar com cal la diada de Sant Jordi (diumenge, 23 d’abril, 18 h). Canviant d’espai i de registre, la programació de la sala Stroika ens porta dos noms emergents de gran reclam i qualitat, dues propostes directes des del País Valencià. En primer lloc, el alacantins Smoking Souls portaran el rock contemporani i vigorós del seu darrer treball "Cendra i Or" (dissabte, 8 d’abril, 22:30 h). Movent-nos de la Marina Alta cap al nord a la Safor, i amb el nou llarga durada "Raval", des de Gandia tindrem els ZOO amb el seu hip-hop brillant i compromès (divendres, 28 d’abril, 22:30 h).


CINEMA
Un rodatge de 20 anys
Jordi Casas
 
Cineclub ens porta una de les pel·lícules més singulars que ha donat el cinema espanyol: "Transeúntes". Es tracta d’un retrat de la Barcelona postolímpica, de la tardor de 1993 a la tardor de 1994. El que la fa més especial és que la producció ha anat saltant del rodatge a la sala de muntatge i viceversa al llarg de més de vint anys fins a trobar la seva forma definitiva. Luis Aller és un director i professor de cinema lleonès, establert a Barcelona des de molt jove. Amb aquest film ens ofereix un calidoscopi de nombroses històries diferents, barrejant drama, comèdia, ficció, documental i diversos formats d’imatge, fins i tot dins de la mateixa seqüència. Per aquesta aventura homèrica, el cineasta ha comptat tant amb actors no professionals com amb intèrprets destacats de la nostra cinematografia, com són Sergi López, Roger Coma, Adrià Collado, María Galiana, Diana Gómez, Bea Segura, Pep Munné i Rosa Renom. La sessió es farà el diumenge 23 d’abril, diada de Sant Jordi, a les 18:30 h, a l’auditori de la Plana de l’Om, i comptarà amb la presència del director, per respondre les preguntes dels espectadors. 

 
TEATRE
Clara Segura al Conservatori
Joan Morros
 
El 21 d'abril arriba al renovat teatre Conservatori una petita perla teatral: "Conillet", un monòleg interpretat per la Clara Segura. Amb "Conillet" som testimonis d’un viatge íntim, tot i que salvatge, i amb un particular sentit de l’humor, a través del dia a dia d’una dona d’avui, una "superwoman" del passat, del present i del futur... que travessa el temps per arribar a tot arreu però que, al contrari dels superherois de les pel·lícules, està morta de por: la por dels fills, la por de la soledat, de les mentides, de les ferides... La por de no ser estimada, i sobretot, la por de no ser entesa. "Conillet" és com una "selfie" d’una dona polièdrica, una dona al límit que ha de fer malabars a diari per combinar totes les seves facetes: mare, amant, treballadora... i mantenir un mínim equilibri entre les seves obligacions i els seus desitjos. La vida d'aquesta mare és un remolí, un xuclador, una anar i venir frenètic al ritme del timbal de Duracell, que dura i dura i dura.

 
 
ART
Mudances
Maria Camp
 
El Konvent, a Cal Rosal, inicia la programació del 2017 amb la proposta "Mudances", de Carles Generó i Thomas Keis. A les parets exteriors de l’edifici Generó ens mostra amb un seguit d’impressions fotogràfiques el que van ser les fàbriques del riu Ter, les runes, els mobles, les màquines... I a l’interior trobarem l’obra del dissenyador alemany Keis, peces treballades amb fusta, basades en la construcció de volums minimalistes, equilibrades, amb voluntat d’explicar alguna història. A la galeria Artèria d’Igualada hi trobem l’exposició "Art, terres i foc", on cinc pintors traslladen el seu imaginari a la ceràmica. Xavier Aballí, Josep M. Maltà, Josep Moscardó, Fèlix Plantalech i August Rossell van estar treballant durant un any al taller de ceràmica Baltà (Guardiola de Font-rubí), un suport amb el qual no havien treballat mai.  A l’exposició es podrà veure el resultat, i també una pintura de cada artista. Una experiència que aquest taller es proposa repetir amb més grups d’artistes. 
 



Participació