Névoa, la cantant catalana de fado

per Sara Roy, 14 de març de 2017 a les 20:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. Névoa va ser la cantant que va donar el tret de sortida a El Club de La Cançó, celebrat el passat dijous a la Sala Petita del Kursaal; a més, va ser una de les activitats programades per commemoral el Dia Internacional de la Dona Treballadora.
 El concert va servir perquè els manresans poguessin gaudir de l'essència del fado.
El cicle de concerts El Club de la Cançó va tornar el dijous, 9 de març a les 21h, a la Sala Petita del Kursaal amb el concert de Núria Piferrer. La veu catalana del fado va actuar juntament amb el guitarrista Vicenç Solsona, amb qui forma duet des de l'any 2010. Névoa va actuar per segona vegada a El Club de la Cançó, quinze anys després que el visités per primer cop.
Durant el concer, la barcelonina va interpretar grans temes del gènere musical portuguès, on no només va fer sentir el fado al públic, sinó que el va barrejar amb altres gèneres musicals com la música clàssica, el pop i el jazz. Destacar la versió de la cançó de Joan Manuel Serrat: 'De mica en mica'.


 
La seva veu i la seva interpretació a través de cada gest feien entenedores les lletres de les cançons de grans cantautors portuguesos. Una narració prèvia de cada tema que convertia en úniques les històries. D'aquesta manera Núria Piferrer comparteix la cultura catalana i la portuguesa.
 
La cantant catalana de fado dona a conèixer una cultura ja seva, a través d'un espectacle que va deixar ben amunt la sala petita del Kursaal i amb gran aclamació per part del públic.
 



Participació