Les propostes culturals de febrer

per El Pou, 5 de febrer de 2017 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Propostes culturals per aprofitar al màxim el mes més curt.
MÚSICA
Dos grans protagonistes

Marc Vilanova
 
Per a la tria música d’aquest mes de febrer ens centrarem en un parell d’esdeveniments musicals que sobresurten entre la varietat de propostes a la nostra ciutat. Començarem amb la visita que els arxiconeguts Manel faran a la Sala Stroika. El quartet barceloní continua amb la gira de presentació del seu últim treball discogràfic, "Jo competeixo", un treball molt diferent quant a sonoritat i produït pel nord-americà Jake Aron (divendres, 17 de febrer, 23 h). Canviant d’espai i anant cap al teatre Kursaal, el duet manresà Jo Jet i Maria Ribot portaran el seu "Lliure o descansar" a la sala gran del teatre, un treball que va més enllà d’una producció discogràfica i que, mitjançant una dolça interpretació, escenografia i connexió amb el públic, busquen oferir un espectacle diferent i carregat d’emocions (divendres, 10 de febrer, 21 h).




CINEMA
Jonàs Trueba relleva el seu pare
Jordi Casas
 
Mentre Fernando Trueba s’ha lliurat al costumisme sense pretensions amb "La reina de España", el seu fill Jonás sembla haver-li pres el relleu en la funció d’aportar aire fresc al cinema espanyol. Cineclub Manresa programa el darrer film del jove cineasta, el quart de la seva carrera, que ja el consolida com un director representatiu de la seva generació. "La reconquista" és la història d’una parella que va viure el seu primer amor als quinze anys i van prometre tornar-se a trobar quinze anys més tard. Jonás Trueba segueix la seva línia estilística propera al cinema francès com en els seus darrers treballs, com ara "Los exiliados románticos", que també es va poder veure a Cineclub la temporada passada. Malauradament, "La reconquista" ha estat injustament ignorada en les nominacions als premis Goya, eclipsada pel bon moment que viu el thriller espanyol amb títols com "Tarde para la ira", "El hombre de las mil caras" i "Que Dios nos perdone". La sessió es farà el diumenge 12 de febrer, a les 18:30 h, a l’Auditori de la Plana de l’Om. 




TEATRE
Psiquiatria i política

Joan Morros
 
La programació de la sala petita del Kursaal continua aquest mes de febrer amb un comèdia dramàtica escrita per Ramon Madaula, "L'electe", un text amb el qual va quedar finalista al Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta, i que interpreten Roger Coma i el mateix Madaula, amb la direcció de Jordi Casanovas. La temàtica és ben curiosa: un jove polític acaba de ser escollit president del govern i al cap de poques hores ha de pronunciar el discurs d'investidura, però quan l'assaja, un tic transforma la seva cara de forma ridícula i hilarant. Un psiquiatre té poques hores per resoldre aquest trastorn i evitar que el president faci el ridícul en la seva primera compareixença. "L'electe" es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatre. 
 

 
 
ART
Jardins de Llum
Maria Camp
 
Sota aquest nom, i des de fa un parell d’anys, una de les activitats que s’ofereixen dins els actes de la Festa de la Llum és un itinerari efímer d’art i llum. Un recorregut en el qual, la nit del 20 de febrer, paral·lelament a l’Encesa de la Nova Llum, el centre històric de Manresa acull un seguit de propostes artístiques que juguen, d’una manera o altra, amb la llum i l’aigua. Ja sigui com a concepte o com a element. Els artistes participants, individualment o en col·lectius, han estat en alguns casos convidats directament per l’organització de Jardins de Llum. D’altres han estat seleccionats a partir d’una convocatòria oberta per un jurat o són la participació d’entitats i grups de la ciutat que s’impliquen en el projecte. Alguns dels artistes confirmats per a aquesta edició són Mercè Ribera, Ester Fabregat, Toni Asensio, Ideots... entre d’altres. Es tracta d’un projecte organitzat conjuntament per la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central, l’Associació Misteriosa Llum i l’Ajuntament de Manresa. No us perdeu aquesta tercera edició! 
 



Participació