«‘Camina’ és un projecte molt petit d’on n’han sortit coses molt boniques»

per Aida Solà i Concustell, 26 de gener de 2017 a les 22:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ENTREVISTA. Després de viure moltes experiències arreu del món, de passar moltes hores dins la furgoneta amb Txarango i tocar dalt de molts escenaris, Alguer Miquel publica el seu primer llibre, ‘Camina’.  Un projecte conjunt que ha treballat i autoeditat al costat de Gemma Capdevila, il·lustradora de les imatges que acompanyen i defineixen els petits versos del llibre.

Després de la bona rebuda que ha tingut 'Camina', l’Alguer i la Gemma seran a Manresa, el proper 5 de febrer, per presentar el seu projecte.
 
Quan surt la idea d’escriure ‘Camina’?
 
Bé, la idea de publicar un llibre no era només meva, sinó que també ho era de la Gemma (la il·lustradora del llibre). Els dos teníem ganes de fer alguna cosa junts i arran d’un viatge a la Índia i les experiències viscudes, jo tenia molts textos escrits. Els vaig decidir ordenar, els vaig passar a la Gemma i ella els va il·lustrar.
 
Alguer, parla’ns del llibre...
 
És un projecte amb un text senzill i planer, però on intentem explicar moltes coses. Camina volem que sigui la veu del la gent que el té i, alhora, una guia on recórrer en els diferents moments que et va portant la vida.
 
El llibre compagina poesia i il·lustració; però, a diferència de llibres d’aquest format, ‘Camina’ és petit i lleuger...
 
‘Camina’ està pensat perquè la gent el porti a sobre I el pugui llegir sempre que vulgui. Per això és lleuger i ocupa poc. Si hagués estat un llibre d’unes certes dimensions, segurament dur-lo a sobre o dins la maleta durant un viatge hagués estat complicat. I aquesta idea, teníem clar que no la volíem des del principi.
 
A quin públic va dirigit el llibre?
 
Està pensat per tothom. Per qualsevol persona. Des que ha sortit, molta gent, de moltes edats diferents, ens escriu explicant-nos que els ha semblat. Fins i tot, ens han escrit mares dient que el llegeixen els seus fills petits...
 
I si ‘Camina’ el volem regalar, per a quin destinatari està pensat?
 
A una persona a qui estimes, o una persona estimada. Fins i tot, a una persona del nostre entorn que comença una nova aventura, un nou camí, un nou projecte... Tant jo com la Gemma l’entenem com un regal per algú qui t’importa i estimes.

 
Una de les curiositats del llibre, és que en les il·lustracions de la Gemma mai hi ha persones, sinó que tot són paisatges, animals...
 
La Gemma sempre diu que  ‘Camina’ és un llibre regalat. Si ‘Camina’ hi hagués hagut il·lustracions d’homes o dones, tot hauria tingut un altre sentit i, segurament, a la gent, li costaria més identificar-s’hi.
 
Contents amb el resultat?
 
Molt contents i satisfets perquè ‘Camina’ surt com un projecte on no teníem ni cercàvem cap ambició, sinó que ho volíem perquè fos una cosa per nosaltres i la gent més propera del nostre entorn. Però tot va anar molt més enllà, i saber que ja hem venut 2000 exemplars i ara, en tornarem a imprimir 2000 còpies més és una satisfacció molt gran per tots dos si pensem en els inicis del projecte.


Contents, també, del camí que ha començat i segueix ‘Camina’. I, content també perquè d’un text molt petit, n’han sorgit coses molt boniques.
 
Tindrem, més endavant, un nou llibre d’Alguer Miquel?
 
No ho sé. No ho plantejo. Penso molt poc en què faré... És difícil pensar en què passarà; però, cert és, que m’ho passo bé escrivint... Així que, ara per ara, deixarem que tot flueixi.
 

PRESENTACIÓ de ‘CAMINA’ A MANRESA  amb Alguer Miquel (autor) i Gemma Capdevila (il·lustradora)
 
 
 
Dia: 5 DE FEBRER
HORA: 19 h.
LLOC: BAR NAIS – Plaça Sant Ignasi Malalt
 
  



Participació