Debat sobre el tema del mes ‘Pisos buits a Manresa’

per El Pou, 4 de gener de 2017 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
TEMES DEL POU. Dins del cicle Temes del Pou, l’Associació Cultural El Pou de la gallina va organitzar la taula rodona: Pisos buits a Manresa, el dia 4 de gener, a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino. 

El debat, moderat pel periodista Ferran Sardans, va comptar amb la presència d’Àngels Santolaria, regidora d’Acció Social i membre de la Taula d’Habitatge, i Bernat Sorinas, portaveu de l’Obra Social de la PAHC. En el mateix acte es va presentar el número de gener de la revista El Pou de la gallina, que parla del problema de l’habitatge a la ciutat. D'altra banda, el personatge entrevistat a fons és Rosa Maria Ortega, professora de música. 

 

La capital del Bages és la ciutat catalana amb un percentatge més alt de pisos buits: un 23,8% del total. Segons l’Ajuntament, n’hi ha 7.933 sense ocupar, menys que els 9.434 comptabilitzats per l'Institut Nacional d'Estadística el 2011.  Paral•lelament, el Bages és la comarca amb més pisos buits per desnonament, 864 a Manresa. L’emergència per manca d’habitatge es posa de manifest a les assemblees de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que, des de fa temps, és el principal recurs dels afectats per les execucions hipotecàries.  




Participació