La figura del Rei

per Aida Solà Concustell, 28 de novembre de 2016 a les 16:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Teatre. Dissabte, el director i actor madrileny,  Alberto San Juan, va presentar al teatre Kursaal el seu darrer projecte teatral: El Rey.

Quin paper ha jugat la monarquia en els últims 40 anys? Per a què ha servit la figura del monarca? A aquesta i altres preguntes va intentar respondre el darrer espectacle escrit i dirigit per Alberto San Juan , que es va poder veure el passat dissabte al vespre a la sala gran del Teatre Kursaal.


Interpretada per Alberto San Juan , Luis Bermejo i Willy Toledo . 'El Rey' és una obra fictícia que ens descobreix a un home que sembla estar en decadencia de la seva vida després de passar del tot al rés. Durant gairebé dues hores es reflexiona sobre el seu verdader paper en l'hhistòria d'Espanya: les seves victòries i els seus errors, el seu llegat per les pròximes dècades i la seva necessitat com a institució en una societat com la nostra.

Foto: Kursaal Manresa


Dels 3 personatges, cal destacar-ne el protagonista, interpretat per Luis Bermejo, qui ofereix una interpretació impecable en la imitació del Joan Carles I, dotant al personatge d'un humor satíric amb la intenció de treure-li pes a un tema tant 'intocable' com el de la figura del monarca, per això juga amb l'humor quan toca, i amb el drama quan és oportú.

Però també cal destacar els papers de Alberto San Juan i Guillermo Toledo qui interpreten una multitud de personatges que van configurar una visió social-política al voltant de Joan Carles I: Francisco Franco, Adolfo Suarez, Felipe González, Carrero Blanco, Tejero... I un llarg etcètera!

La feina de tots 3 actors no és senzilla, puix que no existeixen temps morts ni canvis de vestuari, ni tampoc existeix un gran attrezzo més enllà d'una cadira i uns llums. Els tres només es valen dels seus propis recursos i d'una memòria prodigiosa. Davant d'aquestes condicions, queda demostrat que a 'El Rey' es realitza un treball consentit i molt treballat.

 
Foto: Kursaal Manresa



Participació