Quan cal trencar els ous

per Pere Culell, 21 de novembre de 2016 a les 16:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Estem immersos de ple en la revolució de construir un nou estat més just i solidari, i no és una empresa fàcil. L’estat espanyol intentarà posar-hi totes les traves possibles, tot i que sembla que va perdent credibilitat a l’exterior. Això per la bona tasca del conseller Romeva. però també per la persecució fora de to del govern espanyol, sobretot de la seva diplomàcia, que arriba a fer pressions i accions força ridícules.
 
Crec que el procés avança ferm i segur, i estem executant tots els punts del full de ruta, enriquit per l’aportació del referèndum del setembre vinent. Només nosaltres ho podríem arribar a malbaratar, sobretot per partidisme i manca d’unitat. Arran de certes accions puntuals, com la de l’alcaldessa berguedana, tothom està convençut que hem de fugir de contestacions no unitàries que poden donar vistositat però sobretot poden originar tensions entre els socis independentistes. No es pot repetir la història de fa vuitanta anys, quan alguns van anteposar la revolució a la nació. La majoria estem d’acord que hem de fer el país i després votarem com el volem. El que sabem segur és que l’estat espanyol s’agrada com és, i no es reformarà i seguirà estant en contra nostre. Mentrestant, hem de continuar apostant pels temes socials, com està previst en els pressupostos de la Generalitat del 2017.
 
Alguns diuen que per fer truites s’han de trencar els ous. Però trencar els ous no seria el fi. Com deia aquell tuit, els ous s’han de batre junts i posar-los a la paella quan l’oli estigui calent. Siguem intel·ligents: el que volem fer és una bona truita.
 



Participació