Desimpuls

per El Pou, 10 de novembre de 2016 a les 10:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'editorial del mes de novembre
Il·lustració: JOAN MANEL GABARRÓ


Quin despropòsit el cas de l’edifici Impuls i la mala gestió que, pel que sembla, n’han fet tots plegats. El resultat és la retirada d’una bona picossada d’un fons europeu que havia de subvencionar-ne una tercera fase de creixement. Esperem que aquesta vegada, com a mínim, les instal·lacions del Parc Central no acabin com el Palau Firal, deixades de la mà de Déu i amb botges de vegetació rodant a cops de vent per les voreres del perímetre. El bateig de les instal·lacions, que van requerir una modificació del pla urbanístic de l’Agulla, ara fa aquella gràcia fàcil i terrible que facilita els titulars de la premsa: «Ja no l’impulsa ningú»; «El Centre Tecnològic no agafa impuls» o, directament i al marge de la brometa, arrencada de cavall i parada de burro.
 
En definitiva, part del fons FEDER es convertirà en un fons FEBER, o sigui, de joguina, no sabem si per l’alta volatilitat del fenomen de l’empresa emergent amb peus de fang i cortines de fum que sovint vol canalitzar capital per quedar-se a la cuneta poc després d’haver sortit a competir. Un gran "soufflé" és el que sembla tot plegat. Com el que va portar a l’ínclit Adolf Todó a autoassignar-se un sou astronòmic a Catalunya Caixa quan l’estat era a punt de rescatar tot el sistema bancari amb els diners dels ciutadans. El comportament —encara que al final no sigui punible, segons la justícia—és immoral directament i ens fa veure a galet a molts dels que continuem pensant que el tauró de Castellbell i el Vilar s’hauria d’haver conformat amb la modernització de la Caixa de Manresa, al cel sia.   



Participació