Les propostes culturals de novembre

per El Pou, 4 de novembre de 2016 a les 20:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTES. Després del canvi d'hora, aprofita la brevetat dels dies amb aquestes propostes.
MÚSICA
Tribut al rock

Marc Vilanova
 
Les bades de tribut prenen tan protagonisme en la programació d’aquest mes de novembre a la Sala Stroika que sens dubte mereix ser esmentada en aquest espai. Així els més veterans com les noves generacions poden rememorar els repertoris que han fet d’aquestes bandes uns autèntics referents i clàssics atemporals. Encetarem la selecció amb els Whole Lotta Band (dissabte, 5 de novembre, 22 h) reencarnant la mítica banda britànica Led Zeppelin i transportant l’oient als anys 70, a l’època daurada del "hard rock", amb un espectacle de gran atractiu visual i sonor. Per als fans del rock urbà estatal, els berguedans Besos de Perro (divendres, 18 de novembre, 23 h) presentaran el seu tribut de la banda navarresa Marea, amb clàssics dels de Berriozar al públic de Manresa. I sense deixar el format de banda tribut, però ara dirigit als menuts de la casa, Sin City ens oferirà el seu particular homenatge a AC/DC (diumenge, 13 de novembre, 12 h) dins del cicle Rock en Família. La millor manera de difondre la cultura del "rock and roll" en un format d’espectacle adaptat als rockers més primerencs.


CINEMA
Inferno

Laura Vidal

 
La pel·lícula? "Inferno". L’objecte que t’hauria agradat entrar a la sala? Una manta, perquè 
 l'última aventura de l’expert en simbologia Robert Langdon convida a tapar-se fins al coll i no pensar exageradament. Després d’haver-nos fet creure que Leonardo era el senyor que va descobrir el secret més ben guardat o que Bernini era un pobre sectari que esculpia amb certa gràcia, ara Ron Howard repeteix per tercera vegada darrere les càmeres adaptant les novel·les de Dan Brown. La sinopsi: un Langdon amnèsic ha de descobrir l’enigma que salvarà la humanitat, aquest cop amb Dante com a fil conductor. Entenem que es tracta de ficció, que les històries són per entretenir i que "El codi Da Vinci" i "Àngels i Dimonis" tenien la seva gràcia i es deixaven veure; però amb "Inferno" el director ha perdut el pols, augmenta l’acció i els efectes, perd profunditat i a Tom Hanks cada cop li costa més creure’s al seu personatge. Quan l’has acabat, el més destacat que t’ha quedat a la retina són les vistes de la meravellosa Florència i poc més. Com a producte funciona, però com a alternativa recomano treure la pols d’algun llibre d’art d’aquells que decoren els armaris i fullejar-lo, si voleu, amb manta inclosa.


TEATRE
"El rey", una ficció teatral

Joan Morros

La gent de "Teatro del Barrio" de Madrid, de la qual es va poder veure a Barcelona el muntatge "Ruz-Bárcenas", ara porta a la sala gran del teatre Kursaal un muntatge imaginari sobre la monarquia espanyola en la figura del rei Joan Carles I, escrit i dirigit per Alberto Sanjuan que també hi actua al costat de Luis Bermejo, en el paper de rei, i de Willy Toledo. L'obra, que es va presentar la temporada passada al teatre Lliure, tracta del paper que ha jugat la monarquia a l'estat espanyol en els últims quaranta anys i quins objectius es planteja per a la properes dècades. Al muntatge, a mes de parlar d'un fictici personatge anomenat "Juan Carlos I", també s'hi veuen reflectits Don Joan de Borbó, Francisco Franco, Henry Kissinger, Adolfo Suàrez, Antonio Tejero o Felipe Gonzàlez entre d'altres. Amb un to de comèdia bufa, "El rey" es converteix en un sàtira de la trajectòria i la figura de Juan Carlos I, que ens fa riure i sobretot ens fa pensar.




ART
Hac Mor i Fracassart
Maria Camp
 
Fins a mitjans de novembre el Museu Comarcal de Manresa ens ofereix la darrera exposició del poeta i artista Carles Hac Mor:  "Fracassart de la no-mort de l’art", una producció del Museu de Granollers–Ajuntament de Granollers. En aquest treball, amb imatges de Vicenç Viaplana i un audiovisual fet conjuntament amb Ester Xargay, Hac Mor ofereix un tractat acadèmic d’història de l’art des del Romanticisme fins a l’actualitat: el Fracassart, que defineix com un moviment artístic continu que cada dia guanya adeptes que no són vistos ni sentits per ningú, perquè es mouen en l’anonimat clandestí, i que l’únic que pretenen és fracassar, desafiant l’èxit que imposa el nostre temps. Un projecte en el qual aquest creador fresc, divertit, irònic i original va voler fer un assaig i alhora una reivindicació de la història de l’art contemporani a través de la seva mirada. Altres propostes d’aquest mes a les quals val la pensa estar atents són la del Konvent, a Cal Rosal, sobre "Activisme, Art i Terrorisme"; "Versiones de una cicatriz" al CACIS Forn de la Calç, a Calders, i la Mostra d’Arquitectura de la Catalunya Central a la Casa Lluvià, de Manresa. 
 
 



Participació