Un crit per al Club d’Esports Manresa

per El Pou, 14 d'octubre de 2016 a les 11:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VA COM VA, per Llum Degàs

Il·lustració: LAURA ESTRADA


Fins al 19 d’octubre tothom qui vulgui pot participar en el concurs que el Club d’Esports Manresa ha convocat per trobar un crit que, cantat unànimement pels jugadors i el públic abans de cada partit, serveixi de ritual per conjurar l’ànim, la unió i la bona sort abans d’entrar en combat. Segons les bases del concurs, el crit ha de tenir un mínim de quatre frases, contenir les paraules "Manresa, colors i cor", i ha de sonar bé. El que no diuen les bases és fins a quantes frases pot tenir el crit, si paraules com "gimnàstic", "bicicleta estàtica" i "tongo" serveixen, i què s’entén per sonar bé. 
 
Llàstima que una expressió tan nostrada com "Pit i collons!", per més que hi afegim el cor i soni de nassos, no s’acordi amb el conjunt de les bases. Però sí que hi encaixaria l’himne de l’Atlètic de Madrid, amb qui el Club d’Esports Manresa comparteix indumentària, i en la lletra de l’himne del qual, que té més de quatre frases, hi apareixen els mots "colors" i "cor", quan diu allò de “defendiendo sus colores, derrochando coraje y corazón”, dues qualitats que han mantingut viva aquesta entitat que enguany celebra 100 anys. Una entitat que n’ha vistes de tots colors: des del debut del mític jugador Basora a la primera vaga de futbolistes de l’estat. Una vegada disposem del crit de guerra només caldrà buscar un públic que l’entoni.  



Participació