Obrir-se de llavis

per Josep M. Oliva , 14 de setembre de 2016 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mujer hoy és una d'aquelles revistes dominicals majoritàriament intranscendents que donen amb molts diaris. Aquesta, concretament, amb El Periódico. La portada del diumenge 30 de juliol l'ocupava una fotografia de l'Estrella Morente. La filla de l'Enrique Morente, que fou una de les figures més venerades del flamenc, és també una cantant respectada, amb una carrera sòlida i sembla que amb un futur prometedor. Això és una cosa que sap molta gent, però no pas tothom. I aquell dia potser més d'un, mirant únicament la portada, es va fer la idea que la protagonista era alguna d'aquelles noietes de fama efímera que brillen als programes de la teleescombraria o qui sap si una estrella del porno. No li faltaven motius per confondre's. Per una banda la cita de l'entrevista que destacaven sota el seu nom: "Soy muy vergonzosa, pero muy sexual"; per l'altra, la mateixa fotografia de l'Estrella Morente amb els llavis entreoberts i posant-se un dit a la boca. 

La vida encara ens dóna molts motius per quedar-nos amb la boca oberta, però per un general, les persones quan posem per a una fotografia la solem tancar. Si us hi fixeu, però, a les fotos publicitàries les models sempre tenen, indefectiblement, els llavis entreoberts, tant si llueixen una roba com si ens volen vendre una colònia o un iogurt. Obrir-se de llavis és un missatge subliminal que no requereix gaires explicacions i que suposo que deu formar part del manual de primer curs per a noies aspirants a models, bàsicament perquè no es un posat natural ni espontani, això és ben clar. I posar-se un dit a la boca, com tots sabem, forma part d'un llenguatge no verbal que no cal ni haver estudiat. Vull dir, en definitiva, que si tingués una cita amb una noia i tot prenent una coca-cola se'm quedés amb el mateix posat d'aquella foto, personalment me les prometria molt felices. Però a l'Estrella Morente, cantant i ara també actriu, no li feia cap falta. Tampoc no calia aquella frase treta de context, perquè el que ens hauria d'interessar d'una bona artista és com es comporta a l'escenari i no pas al llit. Sí que hauria valgut la pena treure en portada una altra cita de la mateixa entrevista: "Lluís Llach y mi marido, un antitaurino y un torero pueden ser y son grandes amigos", però devien pensar que el sexe sempre ven més que la reflexió. I tenen raó.
 
Arxivat a:
Opinió, obrir, llavis, OPINIÓ


Participació