Set candidats aspiraven a l'alcaldia

per Jaume Puig, 23 de maig de 2016 a les 10:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. Unes noves eleccions municipals eren a tocar, però a Manresa no es preveien canvis espectaculars. Segons l’oposició, la ciutat estava perdent el tren, perquè no acabava de tenir ni els serveis ni el protagonisme que li pertocava, però el govern de CiU, encapçalat per Juli Sanclimens, es mostrava satisfet de l’acció feta durant els darrers quatre anys.
Portada del núm. 45


A més de publicar una Guia de Vot amb els programes electorals, els set alcaldables del 1991 eren entrevistats a fons a la revista, en el reportatge central elaborat per Joan Piqué i David Torres. Els protagonistes eren Juli Sanclimens (CiU), Jordi Marsal (PSC), Ignasi Perramon (ENM), Josep Balet (PP), Josep Ramon Mora (IC), Toni Casserres (CUP) i Joan Planas (PCC). Els tres darrers partits eren fora de l’Ajuntament en la legislatura anterior.

El Club Stick


Un reportatge del mes es dedicava a la situació del Club Stick Port del Comte Manresa, que tenia un equip d’hoquei a la categoria 1a Nacional. Al marge d’això, el Grup Stick SL gestionava la publicitat del club i altres activitats que no tenien res a veure, alhora que es barrejava la gestió amb la de Cadena 13, mentre n’era director Joan Anton Solano, també president del club i de la cooperativa de neteja Servitres. La revista es feia ressò de la manera molt personal de dur el club per part de Solano i de les acusacions de connivència amb el govern municipal de CiU, del qual havia estat portaveu en la legislatura anterior.

L’Alberg funcionava a mig gas

Mig any després d’haver-se inaugurat l’Alberg del Carme, només hi havien passat 575 persones, 315 de les quals corresponien a tres corals que hi havien dormit una nit. En el reportatge, Albert Solé entrevistava l’arquitecte responsable de la remodelació, Ton Baraut; Domènec Selvas, director del CAE; Elena Virgili, directora de l’equipament, i el regidor de Joventut, Jordi Rodó, que explicava que el projecte global de Centre Juvenil del Carme preveia tot un reguitzell de serveis i espais per als joves, a més de l’alberg, que s’edificaria en l’altre nau del claustre, fent escaire. Però no hi havia terminis fixats.

Mossèn Gasol, Creu de Sant Jordi

El dia 2 d’abril, el president Pujol lliurava la Creu de Sant Jordi, entre d’altres personalitats, a l’exarxiver i cronista de la ciutat Josep M. Gasol. El dia 5, el Tribunal Suprem feia pública l’anul•lació de la sentència de l’Audiència Nacional, que condemnava Canet i Datzira, i el dia 8 el ple de la Cambra de Comerç i Indústria elegia Francesc Santasusana com a nou president. Finalment, el 14 d’abril, al pavelló de La Laguna, el TDK aconseguia la permanència a la lliga ACB de bàs    quet, en guanyar el Cajacanarias (61-62), en el darrer partit del play off.




Foto de família de sis dels alcaldables.



Participació