Sobre fraus, mentides i ucronies

per Pere Culell, 19 de maig de 2016 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 Jo sóc metge, però sempre m’ha agradat la política. Ara fa gairebé un any que vaig deixar de fer de regidor, però segueixo amb molt d’interès la política manresana. Arran del debat sobre el Parc Central, el regidor socialista F. González segueix insistint amb la idea d'un possible govern d’esquerres a Manresa. Després de les eleccions d’ara fa un any, va quedar ben palesa la manca de voluntat de pactar de la CUP, i del gran escull que suposava el caràcter marcadament espanyolista del PSC manresà. Tot i així, F. González va remarcar que no els busquéssim si volíem fer una moció de censura a l’alcalde, durant el mandat.

Crec que, amb tots els respectes, aquesta actitud em recorda els vells manuals de l’antiga forma de fer política, obstinar-se en un cert tripartit que va donar els seus fruits en el seu moment, però que ara mateix és irrepetible. Això no impedeix que el PSC manresà insisteixi en buscar motius de confrontació entre CDC i ERC, per intentar pescar ves a saber què en aigües turbulentes, i que ho faci amb acusacions de frau electoral i amb mitges veritats per tal de fer veure que el lloguer de l’oficina de turisme de la plaça Major és més car que el que paguem a l’Incasòl pel terreny del Parc Central.

En fi, que ens hem de deixar d’ucronies i seguir treballant pel bé de Manresa, aportant treball que sigui útil per al teixit econòmic i social de la ciutat i abandonant pactes utòpics. Més aviat, caldria analitzar si les trobades municipals i estatals amb certs partits poden ser ben vistes pels votants socialistes, que encara conserven la fidelitat en un partit que es veu cada cop més obsolet, com el punt i final de la seva fidelitat.



Participació