“Volíem un espai a Manresa que estigués a l’avantguarda del món de l’escalada”

per Núria Closas, 25 d'abril de 2016 a les 20:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORIA. Atenció els enamorats de l’escalada! El Pati Vertical té previst obrir d’aquí a 1 mes. L’Adrià i el Marc estan rehabilitant una nau i construint un rocòdrom amb un munt d’activitats pensades per practicar l’esport, seguint la línia d’espais semblants arreu de Catalunya i Europa. Un projecte jove i innovador que sabem que té molts fans i amb el qual ens satisfà molt tancar l’etapa de la nostra secció d’emprenedoria.
El Pati Vertical

Què espereu que sigui El Pati Vertical?
Adrià Zamora: Considerem que mai s’ha de perdre l’hora del pati i per això tothom qui vingui tindrà aquesta hora per poder gaudir de l’esbarjo. Serà un petit parc d’atraccions per totes les edats. D'aquesta idea en surt el nom: El Pati Vertical.

D’on va sorgir la idea?

A.Z.: Tant el Marc com jo, fa uns quants anys que estem dins del món de l'escalada. Jo em dedicava al disseny i el Marc ha estudiat INEFC i ha treballat en diversos rocòdroms combinant la feina amb treballs d'audiovisuals. Teníem l'enorme il·lusió de portar el nostre propi rocòdrom on desenvolupar un munt d'idees noves que ens rondaven pel cap, on integrar els nostres coneixements, estar a l'avantguarda i fins i tot anar més enllà del que s'ha fet fins al moment.
Marc Forradellas: Tant l’Adri com jo teníem el capital, el temps i moltes idees. Volíem un espai esportiu un rocòdrom, ben fet, innovador, que fos molt espaiós, alt, lluminós, i on es fessin coses més enllà de l’escalada.

Com és de diferent aquest rocòdrom?
M.F.: L'espai que nosaltres hem plantejat ha agafat exemples d'escalada d'arreu d'Europa. En tractar-se d'un rocòdrom, evidentment el punt fort són les parets verticals on poder escalar, però a partir d'aquí volem explorar tots els nous estils d'activitat física alternativa que sorgeixen i que guarden relació amb l'escalada com serien el parkour, l'street workout, crossfit adaptat a l'escalada, acrobàcies o el circ.

Les classes complementàries de ioga o pilates, són un objectiu a llarg termini?
A.Z.: De cara al curs vinent tenim previstes tota una sèrie d'activitats dirigides als socis, com ara ioga, pilates, estiraments, xerrades d'educació per la salut, grups d'entrenament, classes d'iniciació, grups de tecnificació o el crossfit/escalada. Però també tenim la gran necessitat de fer extraescolars per a infants i joves per fomentar l'escalada dins de Manresa i crear escola.

Com serà el rocòdrom?
M.F.: Hi haurà una terrassa exterior, i un cop a dins tenim dues sales grans, una més amb modalitat de bloc, per muntar itineraris curts de diferents dificultats.
A.Z.: La sala de bloc té unes línies muntades de colors que marquen el nivell de dificultat. A partir d'aquí cadascú va triant l'itinerari que vol pujar en funció de les seves capacitats. Les canviarem cada setmana perquè la gent vagi variant els recorreguts.

I les altres zones?
M.F.: Hi haurà una altra zona farcida de preses per a què l'usuari pugui escalar de manera lliure i crear els seus propis itineraris i on, a part, farem extraescolars i hi haurà murs més alts per escalar amb corda. Hem fet un mur poc desplomat dissenyat exclusivament pels nens. A part de tot això, tenim una sala gran i lluminosa, la qual anomenem sala polivalent, on farem totes les activitats dirigides i xerrades de nutrició.
A.Z.: A més, tenim un altell on tindrem una zona d’entrenament més analític amb un campus board, TRX, multi preses, gomes, pilotes medicinals... per entrenar aspectes molt específics.

Com funcionarà El Pati Vertical pels socis?
A.Z.: Hi haurà una quota per socis que podrem dividir en fraccions, entrades de dies i ofertes. A més,tothom podrà venir a practicar les activitats concretes que oferim sense necessitat de ser sòcia.

Gairebé tot el que serà El Pati Vertical ho esteu muntant vosaltres amb el suport de tècnics i enginyers. 
A.Z.: Quan parlem d’emprenedoria, no és només tirar endavant un projecte amb les condicions que hi ha avui dia, sinó tenir la capacitat de poder-t’ho muntar bastant tot tu, perquè tot és molt car.
M.F.: Fem totes les tasques que podria fer un equip de molts més integrants dels que som, hem hagut d'aprendre un munt de coses noves i això fa que el procés sigui molt més llarg però, per altra banda, podem abaratir molt els costos i sentir-nos el projecte totalment nostre.

Què li diríeu a algú que vol emprendre?
A.Z.: Endavant. No sé com acabarà el nostre projecte, però no lamento gens d’haver-lo començat. El que em fa llevar cada dia és que estic creant el meu nen, que podré treballar del que m’agrada i fer el que jo vulgui.
M.F.: Tenir el teu propi negoci vol dir que lluites pel teu somni i això et dóna molta més energia per treballar-lo dia rere dia.

 
  • Projecte: El Pati Vertical
  • Emprenedors: Adrià Zamora, Marc Forradellas
  • Data ideació: setembre 2014
  • Data creació: 8 de juny del 2015
  • Data d'obertura: 22 de maig de 2016
  • Adreça: Passatge de la Mercè nº4, Manresa
  • Definició: el pròxim rocòdrom/escola d'escalada i espai pluridisciplinari de Manresa, a l'avantguarda de l'escena escaladora actual.
  • Públic: totes les edats 
  • Xarxes/web: facebook El Pati Vertical, Instagram @elpativertical



Participació