Pressupostos participatius

per Pere Culell, 20 d'abril de 2016 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

L’Ajuntament de Manresa, en el Ple del 19 de setembre de 2013, va aprovar iniciar un procés de pressupostos participatius que s’havia de desenvolupar en fases. Primer, una fase més informativa; la segona fase, en què les entitats ciutadanes proposen projectes que són sotmesos a votació popular. La tercera fase seria aprofundir en un model de pressupostos participatius més integral.

La participació ciutadana no és fàcil, tot i que és fonamental. No és fàcil perquè, en realitat, pocs ciutadans acaben participant de debò. No és fàcil perquè ciutadans que voldrien participar no troben els camins que ells voldrien per fer-ho. En anteriors mandats, la ciutadania va participar, per exemple, en l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal o en el Pla Integral per la Revitalització del Nucli Antic. En l’anterior mandat es van fer dues consultes, sobre el parc Vila Closes i sobre la conservació del teatre Conservatori. Aquesta darrera, amb un participació del 9.22% dels manresans amb dret a vot, amb la qual una plataforma ciutadana molt activa demanava salvar el Tori. També es va fer la primera votació sobre projectes d’entitats per a uns pressupostos participatius.

 

Aquest mes d’abril hem endegat la segona edició de votació de projectes d’entitats, que es va presentar al teatre Conservatori el dimecres 13, amb augment de dotació econòmica i projectes molt diversos. Com a ciutadans, com a manresans que volem decidir sobre la nostra ciutat, és una oportunitat per valorar on volem que s’inverteixi una part dels nostres pressupostos. Crec que és el nostre deure participar-hi, avaluant els diversos projectes i votant. Tenim temps fins al 24 d’abril. Fem ciutat! Votem!

Arxivat a:
Opinió



Participació