El Centre Històric de Manresa

per Pere Culell, 18 de març de 2016 a les 11:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Dimecres 2 de març hi va haver la presentació al Casino del número 318 de la revista del Pou de la Gallina. La temàtica de la revista del mes de març i de la taula rodona va ser "Nous plans per revifar el Centre Històric" amb l'Adam Majó, nou Comissionat del Centre Històric, entrevistat pel Carles Claret. Per primera vegada en uns quants anys, de forma clara i valenta, vam tornar a sentir parlar d'orgull de barri, d'orgull de tenir-hi la botiga, de voluntat de revifar-lo, dels aspectes positius i dels actius del barri. També, lògicament, de les mancances i de les accions que caldria fer-hi.

El nostre Centre Històric és gran i deixat. Ha estat cremat o enderrocat diverses vegades en els darrers 300 anys. La ciutadania n'ha fugit per viure en llocs nous, millor comunicats i amb més facilitats per aparcar. Molts manresans en parlen malament però, curiosament, hi posen poc els peus. No solen pujar pel carrer de Sant Miquel, o no hi entren pel carrer de Sobrerroca o pel Cap del Rec. Tanmateix, veïns, botiguers i emprenedors segueixen anant-hi dia rere dia, el nou Comissionat s'ha instal·lat al carrer Amigant escoltant i barrinant com potenciar l'activitat al barri. Nous moviments, com l'Antic, creat per comerciants, restauradors i voluntaris, volen dinamitzar el barri i promocionar-lo des de diverses vessants.

Tenim diverses eines per tal de fer un barri atractiu i amb activitat, i Manresa 2022 només és una d'elles, tot i que molt potent. Moltes activitats que es fan a la plaça de Sant Domènec caldria pujar-les a la plaça Major, perquè anem perdent de mica en mica la mandra de pujar-hi. S'ha acabat la crítica en negatiu i el menysteniment que neix, sovint, del desconeixement i de l'apatia. Construïm entre tots un Centre Històric que serà l'enveja de propis i estranys. Està a les nostres mans. Sumem per dignificar el nostre estimat Centre Històric. Som-hi!




Participació