Proximitat i capitalitat sanitària

per Pere Culell , 21 de febrer de 2016 a les 18:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

En l’article d’octubre de 2014, avançava que l’Hospital de Sant Joan de Déu disposaria d’instal·lacions amb l’última tecnologia que reduirien els trasllats de pacients cap el Vallès. Aquest moment ha arribat. L’hospital ja disposa de ressonància magnètica, d’aparell per practicar biòpsies per estereotàxia i està a punt d’obrir el servei de radioteràpia.


Els usuaris de la Unitat de Patologia Mamària i d’Oncologia notaran aquest esforç d’inversió i d’apropament dels serveis a la població. No ha estat fàcil aquest reforç per al diagnòstic i la teràpia que l’hospital ha fet en moments de forta crisi econòmica. Aquest èxit només es pot explicar perquè diferents actors, locals i nacionals, han sumat per al bé dels pacients de les comarques de la Catalunya Central reafirmant, alhora, la innegable capitalitat que exerceix Manresa en diferents àmbits.

Manresa té l’avantatge de disposar d’una grandària mitjana i d’una geolocalització molt bona dins de Catalunya. Malgrat els dèficits pendents després de tants anys, és veritat que la xarxa de carreteres ha millorat molt i ens permet donar servei als pobles i comarques veïnes. La Fundació Althaia (Xarxa Assistencial Universitària de Manresa) ha estat a l’alçada i ha estat capaç de créixer fins a aconseguir una assistència sanitària de qualitat i propera als manresans i bagencs. La ciutat, així, exerceix “de facto” de capital de les comarques més properes en una matèria tan sensible com la salut de la nostra ciutadania.

Arxivat a:
Opinió
Participació