«Vam fer un manual amb estudis de seguretat aeronàutics per gravar amb els drones»

per Núria Closas, 28 de gener de 2016 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORIA. Segur que més d’un cop heu desitjat veure les coses des d’una altra perspectiva. Desconnexions o Liberia Comm­­u­nity són algunes de les empreses que ho han aconseguit gràcies a Dronify. L’Alba Ribas, l’Unai Cabanes i l’Agustí Cabanes graven imatges aèries amb drones en un projecte familiar que han iniciat amb molta il·lusió.
Què us diferencia de la resta d’empreses que graven amb drones?

Unai Cabanes: Intentem que els projectes comencin i acabin dins de Dronify. Això facilita molt més les tasques, és molt més barat i cohesiona molt més tot el projecte.

Quins projectes heu fet fins ara?
Agustí Cabanes: Hem fet un anunci de txacoli per al País Basc i espots publicitaris per a una empresa que es diu Desconnexions. També vam treballar conjuntament amb TV3 per fer les imatges aèries per a un vídeo de Liberia Community, que ha elaborat una aplicació per a gent amb problemes de comunicació, amb Pep Guardiola com a presentador del producte. I actualment estem fent un projecte amb la Seu de Manresa.


Els vostres clients són sempre empreses?
U.C.: Nosaltres fem espots publicitaris i vídeos que poden servir per fer inspeccions, per immobiliàries, per terrenys, per empreses de seguretat o per festes particulars, sempre dins de la legalitat.

Per què vau crear Dronify?
A.C.: L’Alba ja estava dins del món audiovisual i ens vam treure el títol. Vam pensar que teníem prou art per fer-ho i que al cap d’un temps en podríem tenir un benefici.
U.C.: És el resultat d’haver treballat sempre per altra gent i sentir-te poc valorat. Al final tens ganes de ser el teu propi cap i prendre les teves decisions.

Tothom pot gravar amb drone?
Alba Ribas: Per poder gravar i comercialitzar, necessites tenir un títol de pilot de drones i constar a AESA com a operador. Com a particular pots gravar si no vols vendre les imatges, tot i així està regulat en zones urbanes.




Quina valoració faríeu del sector?
A.R.: És un món molt nou, hi ha molt poca informació. Hem fet les mil i una per tenir-ho tot legalitzat, fins i tot estem apuntats l’Agencia Estatal de Seguridad Aèrea, com a operadors amb permís per volar. Però hi ha un buit legal i la gent grava i vola per la ciutat. Nosaltres no hi entrem perquè volem ser una empresa professional i rigorosa.

Quines dificultats heu tingut per emprendre?
A.C.: Hem tardat sis mesos a legalitzar-ho. Ens hem trobat amb complicacions a l’hora d’interpretar la documentació, amb temps d’esperes, i hem hagut d’enviar molta documentació a Madrid. Vam haver de fer un manual amb estudis de seguretat, què faríem en hipotètics accidents: si perdem el senyal del drone, si el perdem de vista o si xoca.

Què li diríeu a algú que vol emprendre?
A.C.: Ara que ho veig amb perspectiva crec que ha anat bé fer-ho amb calma. Has de creure en la teva idea, diferenciar-te una mica de la resta, no vendre el mateix que ven tothom.
U.C.: De noms en vam pensar nou, de logos quinze, de pàgines web en vam dissenyar deu...  Comences amb una, però si creus en el projecte, creus que pots anar millorant, t’exigeixes més i tens ganes de fer-ho millor.

Emprenedors:
Agustí Cabanes, Unai Cabanes i Alba Ribas.
Data: maig 2015.
Sector: audiovisual.
Públic: empreses i públic en general.
Xarxes: facebook, twitter.
Definició: projecte jove audiovisual amb drones, que engloba diferents disciplines de la comunicació, des de l’àudio, la imatge, el guionatge, l’animació 3D i la producció musical.
Adreça: dronify.cat.





Participació