Abadal Franc 2014

per Jaume Pont, sommelier de Setè Cel, 19 de gener de 2016 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. El nou etiquetatge d’Abadal per a les noves anyades ha marcat una modernització del celler. L’evolució en elaboració i imatge dels vins és necessària per estar al capdavant del mercat vinícola mundial. Abadal Franc n’és una mostra. 

El cupatge cabernet franc i ull de llebre fa anys que els dóna bons resultats. El cabernet franc és fruitós, sedós i amb molta matèria colorant. L’ull de llebre, escàs al Bages, li aporta més fruita, complexitat i suavitat. Un lleuger pas per bóta farà que els vins s’harmonitzin, que poleixin els seus tanins i formin un conjunt fresc, fruitós i rodó.

El resultat és un vi accessible des del primer moment i amb una capacitat d’envelliment moderada, ja que el seu gran atractiu és la fruita fresca. Quan evolucioni ens recordarà fruites més madures i més suavitat en boca, però no convé guardar-lo gaire temps; perdria la identitat dels raïms components. A mida que el vi envelleix apareixen notes que s’allunyen del seu origen.

En un any difícil com va ser el 2014 l’experiència i l’edat de la vinya van ajudar a mantenir una qualitat acceptable malgrat les dificultats climatològiques.


Jaume Pont, sommelier del Setè Cel
 



Participació