Sumoll-14 Solergibert

per Pilar García, sommelier del restaurant Las Vegas, 8 de gener de 2016 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. Al mig d’Artés trobem aquest celler familiar fundat l’any 1868. Amb el pas dels anys i la successió de generacions, s’han dedicat al cultiu del raïm i han actualitzat les instal•lacions. 











Als anys 60, molts pagesos abandonaren les vinyes per la industrialització, però l’Enric va mantenir i augmentar les seves. L’Enric i el Josep Solergibert han cuidat i mimat les vinyes i són grans defensors de les varietats autòctones del Bages.

Aquest inquietud els ha fet apostar per la varietat sumoll. Diuen que aquests ceps són com els pagesos,de joves barroers i productius, però amb els anys arrelen profundament.

Varietat de difícil elaboració,però un bon mestratge li treu el potencial i la qualitat. Aquest sumoll és fruit d’una vinya molt vella, de les d’abans,d’Artés, de cal Gillofré.

El vi és de capa baixa,de color poc intens. Aromes perfumades de pebre, rosa, espècies mediterrànies, flors violeta, fruita vermella fresca, sotabosc,cafè.L’entrada en boca és gustosa, embolcalladora, de paladar lleuger, es confirmen les aromes,acidesa justa i taní perfecte. És un vi molt suau i fi, dels que avui estan de moda perquè satisfà tots els gustos.



Pilar García, sommelier del restaurant Las Vegas







Participació