ICL Manresa: un inici marcat pel factor Musli

per Àlex Alegre, 7 de desembre de 2015 a les 20:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ESPORTS-BÀSQUET.  El Manresa de Bàsquet ha començat la temporada amb un bon bagatge tot i que té més derrotes (5) que victòries (4). Malgrat que, novament, es va confeccionar una plantilla del tot renovada i hi va haver canvi a la banqueta, l'equip ha arrencat l'ACB amb molt bon peu. Àlex Alegre en fa l'anàlisi.
Ibon Navarro, tècnic de l’ICL Manresa, va explicar, després de la derrota contra el Barça Lassa, que estava preocupat perquè Dejan Musli, l’estrella de l’equip, només havia llançat un tir lliure en tot el partit. L’entrenador va assegurar que havien d’analitzar què passava ja que un jugador purament interior, que va realitzar 14 llançaments a cistella, tan sols visites la línia de personal en una ocasió. Navarro va voler negar la influència dels àrbitres per explicar aquesta situació i, observant les primeres nou jornades de lliga, va fer bé.


I és que si comptem els interiors purs de la competició, és a dir, aquells jugadors que es mouen a prop de la cistella, sense prodigar-se en el tir exterior (amb alguna excepció), Musli és dels que més visita la línia de personal. Dels vint jugadors amb aquestes característiques comptabilitzats, el de l’ICL és el cinquè que més tirs lliures tira per partit (4,1), només superat per Alen Omic, Felipe Reyes, Giorgi Shermadini i Augusto Lima. El cas del pivot madridista no deixa de sorprendre. I és que, en només 18 minuts de joc, llança gairebé sis tirs lliures per partit.

El balcànic del Manresa també és el setè d’aquests jugadors que més faltes rep per partit (4,2), superat per Reyes, David Doblas, Shermadini, Omic, Tomic i Sekulic. De tota la competició, és el quinzè que més en rep.


ELS NÚMEROS DE MUSLI A LA LÍNIA DE PERSONALCOMPARATS AMB ALTRES PIVOTS DE LA LLIGA




Impotència contra els millors

Musli ha sigut la gran sorpresa de la temporada a Manresa i el factor clau per explicar el bon començament dels manresans a la lliga, amb quatre victòries i cinc derrotes, i un còmode marge de tres partits respecte de la zona de descens. El serbi va ser l’MVP del mes d’octubre, el primer de competició, en aconseguir una mitjana de 14,7 punts, 9 rebots i 25,3 de valoració. A Manresa, no es recorda un jugador amb aquesta facilitat per fer números (Justin Doellman era millor jugador però no tenia aquesta habilitat) i és que, actualment, és el segon jugador més valorat de la lliga (19,7), el desè màxim anotador (14) i ocupa el tercer lloc en rebots (7,8).

Però Musli ha tingut problemes quan s’ha enfrontat als millors jugadors d’Europa de la seva posició. Navarro va explicar que el serbi «ha de tenir l’ambició d’enfrontar-se als millors»  i que diumenge el va veure «una mica frustrat» en algun moment.  El pivot sap que és en aquests partits quan hi ha més mirades i vol agradar. I ahir es va sentir impotent davant de Tomic i companyia. Diuen que una imatge val més que mil paraules i es va veure ahir al Nou Congost quan  va clavar un cop de puny al suport de la cistella després d’errar el seu enèsim llançament.



També va dir Navarro que per moments li va recordar el jugador del partit de Gran Canària i Madrid, els altres dos partits contra rivals de nivell en els quals Musli va naufragar. Contant aquests tres partits, davant l’Herbalife, el Madrid i el Barça, la seva mitjana és de 10 punts, 6,3 rebots i 8,3 de valoració. Aquesta estadística contrasta amb la dels altres sis partits disputats, en què acredita un impecable full de serveis.

Aquest fet és comprensible. Musli és una estrella per un equip com el Manresa, un regal caigut del cel, però està lluny del màxim nivell. Esperem que aquest fet, ens permeti gaudir-lo tota la temporada al Nou Congost.



Participació