La formació professional, a debat

per Redacció, 8 d'octubre de 2015 a les 13:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
NOTÍCIES DEL POU. La revista El Pou de la gallina li dedica un reportatge al número d'octubre i va fer una taula rodona el passat 7 d’octubre, al Centre Cultural del Casino.La taula rodona és dins del cicle Temes del Pou i va portar per tema: “La formació professional desperta un nou interès” , amb la presència de Jaume Barniol , exdirector de l’IES Lacetània i de la Fundació Lacetània; Joan Canyadell Vilella , gerent de la Fundació; Marta Codina , directora de l’IES Guillem Catà, i Josep Fernández , del sindicat USTEC STEs.

Foto: Jaume Puig

En el mateix acte es va presentar el número d’octubre de la revista El Pou de la gallina , que ofereix un reportatge sobre l’estat actual i els nous reptes de la formació professional. D'altra banda, el personatge entrevistat a fons és l’atleta Meritxell Calduch .


Ara fa 25 anys, i només amb vuit dies de diferència, a Manresa van coincidir el naixement de la Fundació Lacetània i l’Institut Guillem Catà, hereu directe del que havia estat l’Escola Municipal d’Arts i Oficis. Fins aleshores la formació professional, a Manresa i arreu del país, sempre havia estat sinònim d´últim recurs educatiu, clarament vinculat a la idea de fracàs escolar. Després, a poc a poc, en el darrer quart de segle s’ha superat aquesta visió, i avui es projecten sobre aquests estudis la seva capacitat estratègica i també de motor econòmic, tal com recull la nova Llei de formació i qualificacions professionals aprovada el darrer mes de juny pel Parlament de Catalunya. Un canvi profund que, malgrat tot, no acostuma a ser mai notícia. I això que, a la Catalunya Central, amb 6.000 alumnes, la formació professional mou gairebé el 50% dels estudiants postobligatoris.
 
Foto: Francesc Fubí



Participació