Carles Juste: «Els centres de salut hem d'atraure el públic fent activitats molt específiques»

per Núria Closas, 5 d'octubre de 2015 a les 13:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORIA. Del menjador de casa al local del carrer Guimerà. Fisioclub és el centre de salut de Carles Juste, que destaca pel tracte específic i el treball personalitzat amb els clients.
Quin era el menjador on vas començar?

Era el de casa meva, al carrer de l’alcalde Armengou. Després vam anar al carrer Carrió i allà ja hi treballàvem dues persones i l’espai era més gran. Fins que fa dos anys vam comprar Fisioclub. En el centre ja es feien pilates i altres activitats que hem mantingut i també n’hi hem afegit de noves.

Quines altres activitats feu?
Treballem amb osteòpates, fisioterapeutes i nutricionistes. Fem sessions de ioga, prepart, postpart, pilates amb màquines, classes de psicomotricitat...


En què es diferencia Fisioclub de la resta de gimnasos?
Per les classes assistencials, totes les classes són amb grups reduïts o individuals. No pots entrar en un accés lliure, sempre tindràs un professor i un horari concret per venir.

Teniu molts clients amb lesions?
Tenim clients de tot tipus. Hi ha moltes dones que volen fer manteniment i glutis i un percentatge molt alt amb problemes i diagnòstics. Avaluem quin tipus d’exercicis hem de fer amb el pilates. Si amb el pilates no és suficient, fem exercicis específics amb el fisioterapeuta.

Fa poc que heu obert un altre centre a Igualada.
Sí, el 15 de setembre. És un centre més petit i es fan totes les activitats que es fan aquí menys entrenaments personals.

Fer pilates està de moda?
Les tendències esportives han canviat una mica. Cada vegada tenim menys temps per dedicar-nos a nosaltres. La gent ve aquí amb el compromís que hi ha un professional que l’està esperant i sap que aprofitarà el temps.

Foto: Núria Closas

Heu de quadrar molt bé els horaris entre professionals i clients.
Tenim un percentatge molt alt de mares que tenen dificultats per quadrar les agendes i ens intentem adaptar a les extraescolars dels seus fills. Per exemple, si fan anglès a l’acadèmia d’aquí al costat, fem coincidir la classe amb l’hora de pilates.

Hi ha més dones que fan pilates que homes?
Tenim dones de 35 anys en amunt i homes de 25 en amunt. També ens vénen nois joves d’entre 14 i 18 anys que tenen problemes de creixement. Els creix abans l’os que el múscul, modifiquen la biomecànica i s’acaben deformant. Aquí fan exercicis i estiraments per rectificar-ho.

Què els dius als clients que vénen per primer cop?
Quan vénen nous clients els faig tres preguntes. Primera, quin és l’objectiu de fer pilates. Segona, quina disponibilitat de temps tenen i la tercera, quants diners es volen gastar. Si volen fer manteniment perquè sí i tenen disponibilitat d’horaris poden anar al gimnàs i pagar molt menys. En canvi, si vénen i tenen clar l’objectiu com "jo sóc gran però vull tenir bona qualitat de vida" o "jo necessito tonificar l’esquena" o "jo vull perdre pes" aquí els ajudarem a aconseguir-ho.

A Manresa hi ha molta competència de centres de salut.
Pel nombre d’habitants, a Manresa gairebé hi ha més centres de salut que a Manhattan. Les persones que fem activitat física a la ciutat som els que som, el percentatge varia molt poc d’un any per l’altre i els centres ens ho hem de muntar bé per atraure el nostre públic fent activitats molt específiques.

Què et fa continuar cada dia?
Tinc un soci capitalista al qual no puc fallar, que és el banc.

A part del banc, hi ha una motivació personal.
M’encanta la feina que faig i més així personalitzada. L’afinitat que tenim amb els clients no es troba en un gimnàs. Molts són amics que veig i he vist setmanalment durant anys. Em conec la vida de tothom i de la seva família, un tipus de relació molt important per mi que no vull que es perdi.

FITXA
Nom: Fisioclub.
Data creació: abril 2014.
Emprenedor: Carles Juste Fargas.
Sector: centre de salut.
Definició: centre de salut especialitzat en entrenaments personals i pràctiques esportives amb grups reduïts.
Adreça: carrer Àngel Guimerà, 2-4, Manresa.
Web: fisioclub.cat.
Xarxes: facebook.com/fisioclub
 



Participació