Els deu enemics de la teva vida sexual

per Carla Piqué, 24 de juliol de 2015 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
1. La monotonia i l’avorriment en les relacions sexuals: Saber exactament tot el que passarà en cada moment, com si tinguéssim un guió escrit; saber quan, on, com, fins quan, etc. de manera que no hi ha sorpresa, tot és predictible, i sense sorpresa no hi ha curiositat. Per molt que t’agradi, menjaries cada dia truita? El joc i la creativitat sexual són l’antídot per l’avorriment sexual!
 
2. Centrar la sexualitat exclusivament en els genitals i la penetració: Tot el teu cos és erogen, la teva pell està plena de terminals nervioses que responen a infinitat d’estímuls amb sensacions molt agradables. De la mateixa manera, existeixen molts tipus d’activitats sexuals. La penetració n’és una més, no l’has de convertir en el plat principal, perquè et perdràs un munt de troballes, sensacions i emocions.
 
3. Contemplar l’orgasme com a única meta. Reduir tot el plaer únicament en el moment de l’orgasme impedeix que gaudeixis de tota la relació sexual, a més de suposar una gran pressió i frustració.  Aprendre a gaudir del camí, prendre consciència del moment, sense metes, deixant que el plaer flueixi de forma natural, al seu ritme, et farà més lliure!

 
4. Tenir expectatives rígides, estereotipades i esbiaixades sobre com ha de ser la sexualitat: Creure que has de ser el millor amant, tenir una erecció súper potent, arribar a la vegada, tenir un cos perfecte, limitar-te a una pràctica sexual concreta o... (afegeix aquí la teva “pedra pesant”), impedirà l’espontaneïtat i potenciarà la rigidesa. Des de l’obligació no connectaràs amb el plaer.
 
5. Caure en el rol de l’espectador: Estar en una relació sexual i tenir la ment dispersa i sortir del propi cos; estar més pendent de com ho estàs fent, del teu rendiment sexual, que del que sents. La sexualitat no és un examen, no has de demostrar res, simplement viure-la plenament.
 
6. La incomunicació amb la parella afecta negativament la sensació d’intimitat i complicitat i, evidentment, també la sexualitat. Compartir desitjos, preferències i emocions de forma assertiva i empàtica us permetrà créixer sexualment i com a parella, sense murs, sense judicis. Hi ha una manera més bonica per sentir-vos a prop l’un de l’altre?
 
7. L’estrès i la falta de temps. En el teu dia a dia t’omples d’obligacions i sembla que la sexualitat sempre quedi en l’últim lloc de la llista i, és clar, quasi mai hi arribes. És aquest el lloc que vols que ocupi?

 
8. No conèixer el propi cos. Si no coneixes el teu cos, com pots estimar-lo i sentir-ne el plaer? Com pots compartir-te a gust si desconeixes el que t’agrada, el que realment et fa vibrar? Si esperes que sigui la parella qui ho endevini és fàcil caure en la frustració, suposo que ja te’n deus haver adonat. Així que dóna’t permís per explorar-ne cadascun dels seus racons. Grans tresors t’hi esperen!
 
9. Mantenir relacions sexuals que no desitges. Acceptar relacions sexuals quan no en tens ganes, simplement per complir, per quedar bé, per por al rebuig, perquè sempre n’has de tenir ganes... és una ferida a tu mateix/a. Tens dret a dir no. Tu decideixes quan, amb qui i com et comparteixes, sempre!
 
10. Falta d’informació: Existeixen molts tabús i mites, que són creences errònies respecte a la sexualitat que impedeixen gaudir-ne plenament. A vegades tenen a veure amb les relacions sexuals, la resposta sexual (erecció, orgasmes...), parts del cos, l’actitud envers la sexualitat, etc. El que tenen en comú és que són creences molt rígides i que corres el risc de perdre’t-hi  si no les qüestiones. És important que et qüestionismoltes coses, que t’assessoris i t’informis amb professionals especialitzats i, sobretot, que construeixis la teva pròpia visió de la sexualitat.
 
I quins són els amics de la sexualitat? En el següent article ho descobrirem plegats! 
Arxivat a:
Opinió



Participació