Manrusionica

per Antoni Daura , 20 de juliol de 2015 a les 10:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja avanço que ni per edat ni per tradició musical sóc amant de la música electrònica “enllaunada”, però després de veure el ressò mediàtic i la bona acollida popular de l’edició d’enguany d’aquest festival, celebrada a finals de juny, crec que és motiu d’orgull manresà acollir-lo. Per altra banda, el fet d’haver escollit la controvertida plaça de la Reforma, amb el teló incomparable i únic de la basílica de la Seu, ofereix noves perspectives d’una part de la ciutat que, malgrat la seva incontestable bellesa (no la plaça de formigó, és clar!), s’ha utilitzat poc en esdeveniments lúdico-culturals. Hi ha alguns precedents antics, però sense continuïtat.

Manresa, de fet, ofereix una característica que poques ciutats tenen: una façana de gran interès històric i, doncs, un bon “skyline”. Tradicionalment sempre hem viscut d’esquena al riu i la trencada orografia, amb nombrosos puigs, ha fet que aquesta part urbana s’hagi deixat de banda i el creixement s’hagi fet nord amunt. Per això és bo tornar als orígens (el puig Cardener, on s’assenta la Seu, és el nucli originari de Manresa) i portar-hi activitat. Seria ideal emplaçar-hi algunes fires, tot i que els manresans tenim el costum de moure’ns sempre pels mateixos àmbits i recorreguts. Per això els innombrables intents de portar parades de la fira de l’Ascenció i la de Sant Andreu al carrer d’Alfons XII, que enllaça amb el nucli comercial, han fracassat. L’exemple, doncs, de Manrusionica hauria de servir a d’altres organitzadors d’events al carrer per tornar a mirar amb afecte i interès aquest singular espai. Queda dit!
 
Arxivat a:
Opinió


Participació