El pacte del Balç

per Pere Culell , 18 de juny de 2015 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els resultats de les eleccions municipals del proppassat 24 de maig han modificat sensiblement la configuració del nostre ajuntament. Ha augmentat el nombre de regidors sobiranistes, de 16 a 19, i el de regidors d’esquerra, de 9 a 14. Durant la campanya, remarcàvem que la nostra voluntat era intentar un pacte postelectoral entre CiU, ERC i CUP.

Com que no ha estat possible, l’assemblea d’ERC Manresa ha cregut adient interpretar la voluntat d’un nombre molt elevat de votants fent un acord d’investidura i de governabilitat amb CiU Manresa. Aquest acord públic i signat de forma solemne al carrer del Balç ha de servir per garantir la governabilitat des dels principis de la justícia social, el bé comú, la participació, la cura de l’espai públic, el desenvolupament econòmic i la projecció de Manresa. El pacte del Balç preveu els àmbits de polítiques socials i per a la igualtat, de la participació ciutadana i de la transparència, de les polítiques de promoció econòmica i de foment de l’ocupació, de l’impuls que necessita el nucli antic, de la millora de la mobilitat i de l’espai públic, i de suport al procés nacional. Per fer el seguiment de l’acompliment del pacte, s’ha establert un grup de treball paritari que es reunirà cada quinze dies.

El temps i els ciutadans valoraran la capacitat que hàgim tingut els setze regidors de CiU i d’ERC per treballar per tots aquests objectius, que creiem necessaris i ambiciosos alhora. Els reptes que tenim són grans, i estic convençut que, entre tots, farem una nova Manresa més lliure i més justa, que tindrà un lloc rellevant en la nova República Catalana.
 
Arxivat a:
Opinió


Participació