El mercat a la Plaça Major

per Ignasi Torras i Garcia, 23 de maig de 2015 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA SOCIAL. La plaça dels Màrtirs –actualment la Plaça Major– en plena activitat, en un dia de sol radiant. Com tots els dies laborables, de bon matí, els pagesos i les pageses instal·laven les parades –amb els taulers i els cavallets que les sostenien, les veles i les balances tradicionals de dos plats (i alguna d’automàtica).
Allà hi exposaven les cols, els bròquils, les bledes, els llegums, les mongetes tendres, les faves, els ous, i ocupaven tot l’espai amb coves i paneres, caixes de fruita –pomes, taronges, llimones, plàtans, préssecs, peres, melons, síndries i raïm–, i també bestiar: conills, galls, gallines, etc.

 
Al fons d’aquesta imatge es poden veure tres locals tancats i tres botigues obertes: el forn de pa ca la Castellana, la fruiteria ca la Sebastiana Vilalta i la carnisseria Planas (en aquest lloc fa pocs anys s’hi va construir l’edifici de les noves oficines municipals). Als baixos de la casa número 3 de la Plaça Major hi havia les botigues de moda Servitja i Maite, a tocar de la baixada del Pòpul, per la qual només transitaven vianants. El terra d’aquest carrer era empedrat amb uns petits graons arrodonits d’uns set centímetres per salvar el desnivell de la baixada.

Fotografia: Arxiu Antoni Quintana Torres




Participació