El Pou enceta el debat entre els alcaldables i lliura els Oleguer Bisbal 2015

per Redacció, 30 d'abril de 2015 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
NOTÍCIES DEL POU. El Pou de la gallina, conjuntament amb la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), van citar els deu candidats a l'alcaldia de la ciutat ahir dimecres, 29 d'abril a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om. Després del debat, la revista va lliurar els vintens premis Oleguer Bisbal a Ampans, Lourdes Perramon i Pepita Subirana.
Tot i que encara no ha començat la campanya electoral, com fa quatre anys, El Pou i la FAVM van organitzar l'acte "Deu preguntes per a deu candidats" que, de manera àgil i dinàmica, ha obert el foc dels cara a cara entre candidatures i partits per a les municipals del 24 de maig. En un format en què els caps de llista es van preguntar entre ells en tres torns de nou preguntes. En una última tanda, les preguntes les va formular la Federació de Veïns.


L'auditori de l'Espai Plana de l'Om pràcticament es va omplir Foto: Jordi Alavedra

Hi van assistir els representants de tots els partits: Valentí Junyent (CiU), Felip González (PSC), Pere Cullell (ERC), Domingo Beltrán (PP), Jordi Masdeu (CUP), Sebastià Llort (PxC), Antonio Espinosa (C's), Lluís Cano (ICV), Rosa M. Hernández (Millor Manresa) i Àlex Izquierdo (en substitució de Dídac Escolà, de Democràcia Municipal). Carles Claret, cap de redacció d' El Pou de la gallina , va ser l'encarregat de presentar i distribuir rigorosament els temps de les intervencions.


  Foto: Jordi Alavedra

Premis Oleguer Bisbal

El lliurament dels vintens premis Oleguer Bisbal es va fer després del debat amb els alcaldables, en el marc de la celebració dels 28 anys de la revista manresana d’informació i opinió.

Els premis, escollits com sempre per votació popular pels lectors de la revista van ser lliurats per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el regidor de Cultura, Joan Calmet, i el president de l’associació editora, Jaume Puig.

Els guardons d’aquest any, modelats per Aurora Pérez sobre el personatge creat pel dibuixant Manel Fontdevila, es van lliurar a l’activista social Pepita Subirana i Badia, promotora de la residència de la Sagrada Família (Premi Oleguer Bisbal 2015 a la “manresana més manresana”); a la treballadora social  Lourdes Perramon i Bacardit, actualment superiora general de la Congregació de Germanes Oblates del Santíssim Redemptor a Madrid (Premi Oleguer Bisbal 2015 a la manresana del Pou) –en aquest cas va recollir el guardó la seva germana, Montse Perramon--, i a la Fundació Ampans), en el 50è aniversari de l’entitat (Premi Oleguer Bisbal 2015 als manresans d’actualitat) –premi que va recollir el president de la Fundació, Domènec Casasayas.

Montse Perramon, en representació de la guardonada, la seva germana Lourdes. Al mig, Domènec Casasayas, president de la Fundació Ampans. A la dreta, Pepita Subirana, mereixedora del premi a la manresana més manresana. Foto: Jordi Alavedra



Participació