Música vinguda de l’estranger a la Mestre Blanch

per Redacció, 16 de febrer de 2015 a les 16:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA SOCIAL. La fotografia és del dia 30 de novembre de 1974, a la sala d’actes del Conservatori Municipal de Música, situada a la primera planta de l’entrada principal del teatre Conservatori. Aquell dia hi va actuar The London Gabrieli Brass Ensemble.

El conjunt, format a Londres l’any 1963, el formaven joves músics amb instruments de metall (dues trompetes, trompa, trombó i tuba). Els integrants del conjunt es dedicaven a la investigació i recerca de música antiga, dels músics venecians Andrea i Giovanni Gabrieli (s.XVII), música polifònica vocal i obres instrumentals; Josquin Dupré, Matthew Locke (Devon 1622-Londres 1677), Henry Purcell (Londres, 1659-1695), Schein (s.XVII), Bela Bartok (1881-1945...
 
La interpretació va excel·lir en tots conceptes i va deixar bells records en els oients, tant en els escolars com en el públic assistent al concert del vespre del mateix dia. El Renaixement gaudeix d’una música polifònica que és com un jardí de flors de diversos colors, cadascun dels quals representa una melodia del meravellós contrapunt d’aquesta època.


Foto: Arxiu Comarcal



Participació