Eleccions constituents

per Pere Culell, 21 de gener de 2015 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ha estat difícil, però tenim data per a unes eleccions, les del 27 de setembre, que ens han de donar el mandat democràtic que ens cal per iniciar un procés constituent, de canvi, de regeneració política i d’exercici de la independència. En un estat democràtic, això s’hauria resolt amb un referèndum, però ens ho han impedit. Finalment, amb la implicació imprescindible de la societat civil, farem el referèndum i sabrem què pensa el poble català.

Durant els propers mesos, hem de donar un fort impuls a la creació de les estructures d’estat com la hisenda pròpia, la seguretat social o l’acció exterior. Unes estructures essencials per preparar la Generalitat per a l’exercici de la independència. Les eleccions municipals del 24 de maig han de permetre acumular la màxima força institucional al servei del procés, forjant un nou poder local que construeixi el país també de baix a dalt.

Hem de seguir argumentant sobre les eines que necessitem per tenir una nació justa, neta, lliure i solidària. Aquestes eines són les d’un estat. I ara tenim tot el contrari: un estat que ens va en contra, que persegueix la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra manera de viure el món; que ens ofega econòmicament i que ataca contínuament la nostra dignitat com a poble. No serà fàcil, però hem de treballar dia a dia, argumentant tots els dubtes que puguin tenir els indecisos. Ara és l’hora!


Arxivat a:
Opinió



Participació