“El petit escuraxemeneies” introdueix l’òpera als joves de secundària

per Judit Barea, 19 de maig de 2012 a les 15:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MÚSICA. El servei Educatiu del Teatre Kursaal de Manresa ha estrenat aquesta setmana "El petit escuraxemeneies" una òpera en què hi han participat més de 500 alumnes de 9 instituts de Manresa, Sallent, Sant Vicenç de Castellet i Igualada.Tradicionalment, l’òpera no ha estat mai relacionada amb la gent jove. Sovint se l’ha atribuït a les classes altes, aquelles que podien pagar l’entrada als grans teatres i que podien lluir els millors vestits. Però els temps canvien, i l'òpera ja no és només un gènere per les elits.

Aquesta setmana el Kursaal ha gaudit de tres dies d’òpera on nou instituts de Manresa, Sallent, Igualada i Sant Vicenç de Castellet n’han estat els protagonistes. En total, més de 500 alumnes repartits en tres funcions, han passat per l’escenari del teatre manresà per posar veu al cor de l’òpera “El petit escuraxemeneies”.





Els alumnes d’ESO s’han sumat al cor d’escena, format pel Cor del Conservatori de música i el Cor Jove de l’Escola Coral de l’Orfeó Manresà, que ha estat a l’escenari els tres dies. Però els protagonistes de la representació han estat els nens i nenes que el servei Educatiu del Teatre Kursaal va escollir fa uns mesos per participar al projecte “Fem òpera!”. En total van ser nou joves que van fer el paper del Sammy (el petit escuraxemeneies), la Juliet, el Gay, la Sophie, el Jonny, i les bessones Huggie i Tina. En el paper d’adults, els cantants encarregats de donat un to encara més operístic a l’obra van ser Ana Belén Ayala, Isabel Badia, Marcel Casellas i Miquel Gili.

Ada Andrés i Lluís Arguijo han estat al capdavant de la direcció escènica i musical del “El petit escuraxemeneies”. Es tracta d'una obra que barreja el drama i la intriga amb tocs d’humor per explicar la història del Sam, un nen de nou anys que el seu pare ha venut a uns escuraxemeneies que abusen d’ell. Quan els nens de la casa de la Família Brook veuen la situació en què viu el petit fan el possible perquè no hagi de tornar a enfilar-se mai més entre setge i fum.

La proposta “Fem òpera!” s’inspira en el projecte barceloní Òpera a Secundària que organitza el Liceu amb l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).


Arxivat a:
Cultura, MÚSICA



Participació