1969, s’inaugura l’església de la Sagrada Família

per Ignasi Torras i Garcia, 12 de desembre de 2014 a les 01:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA SOCIAL. Els primers dies de novembre de 1969 es posava en marxa el nou temple parroquial de la Sagrada Família. Un edifici d’arquitectura moderna en un barri que encara havia de recórrer molt camí per aconseguir tots els equipaments i serveis.  
La benedicció i consagració la va oficiar el bisbe de la diòcesi, Ramon Masnou Boixeda, acompanyat dels preveres Jaume Franquesa Burdó, vicari episcopal i arxiprest de la Seu, Josep Feu, rector de la nova parròquia; Francesc Planas, rector de la parròquia de Sant Josep del Poble Nou; Ramon Mata, de Sant Pere Apòstol; Sebastià Sonet, caputxí i ecònom de Nostra Sra. de la Mercè; Maurici Bacardit, jesuïta i regent de Sant Pau; Jaume Brià, rector del Carme; Josep Farrés Xandri, capellà de Sant Joan de Déu, i el dr. Miralda, vicari general de la diòcesi de Vic.
 
El bisbe Masnou va pronunciar l’homilia. A l’ofici religiós també hi va intervenir el cor de cambra de l’Orfeó Manresà, sota la direcció de Josep M. Descàrrega, que a més va dirigir els cants en què participaven els assistents. En acabar la cerimònia, el bisbe Masnou va felicitar a tots els feligresos de la parròquia pel seu entusiasme i fervor. A la tarda, el bisbe va administrar la confirmació a noranta infants.
 

 
La construcció del temple va durar cinc anys; primer es va començar per la capella del Santíssim. L’estructura de la nova església, en forma de semicercle, propicia la participació del poble. Té una cabuda de 400 persones assegudes, a banda dels espais que permeten seguir els oficis dempeus.
 
Cal destacar el fons del presbiteri, circumdat per una paret circular, sobre la qual l’artista pintor Àngel Millán Rigol va pintar la Sagrada Família, amb tons suaus.

 



Participació