«Amb ganes, crec que podem arribar a tot arreu»

per Núria Closas, 18 de novembre de 2014 a les 18:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORIA. A la vida prenem decisions, punts d’inflexió que provoquen canvis de rumb. La de la Queralt Vinyoli ha estat deixar la feina de cambrera, per provar de fer el que li agrada més: la fotografia. Concretament fotografia de reportatge documental i social. Per això ha materialitzat Queraltvinyoli.com en un estudi que ella mateixa ha arreglat a casa seva, una masia del Suanya.
Què et permet l’estudi que abans no podies fer?
-Em dóna un espai on poder treballar, per fer coses d’altres empreses i per mi. Practicar, fer fotos a la gent i explotar més la part creativa.

I a l’altre espai digital, queraltvinyoli.com, hi exposes tot el que has anat fent.
-És el meu portafoli, allà mostro tot el que he fet i sé fer. Des de projectes fotogràfics per a empreses, a viatges i reportatges, col·laboracions i projectes que he fet per mi.

Quin projecte destacaries més?
-Segurament el que em va portar al Nepal, que va ser el meu treball de fi de carrera però que vaig portar a un nivell més personal. Allà vaig anar a un centre de menors discapacitats, hi vaig anar amb una idea, però un cop allà em vaig haver d’adaptar a les seves condicions. Va ser un repte i tota una experiència personal i professional.

Com veus el teu futur com a fotògrafa actualment?
-No és fàcil, en el sentit que som joves i comencem de zero i moltes empreses et demanen que tinguis més de tres anys d’experiència, però és clar si ningú et contracta, és molt difícil que puguis aconseguir aquesta experiència. També és difícil pels diners, la crisi i per com estem vivint ara. És complicat, però és posar-hi ganes i tirar endavant.


Foto: Alba Ribas


Tothom pot ser fotògraf?
-Les càmeres s’han abaratit molt i és molt fàcil que tothom pugui tenir les seves fotografies, es desprestigia una mica la feina dels fotògrafs i dels que s’ho treballen. Ara bé, una cosa és prémer un botó i una altra, pensar la imatge i canviar d’automàtic a manual. Els fotògrafs amb càmeres analògiques es pensaven 10.000 vegades com fer la fotografia!

Va ser difícil prendre la decisió de deixar la feina i dedicar-se a fer l’estudi?
-Estava cansada de dedicar-me a coses que no m’acabaven d’omplir. Vaig posar-ho tot sobre la balança i vaig decidir apostar per tenir temps fent el que m’agrada tot i no tenir tants diners. Esperem que en un futur la vida ens doni recompenses.

Tens projectes en ment?
-Tot just acabo de començar. Estic en una etapa més creativa, que necessito agafar idees per saber què és el que vull fer aquí a l’estudi. Tinc pendent un reportatge i faig fotos a l’estudi a gent per practicar, agafar experiència i tenir idees.

Què cal per tirar endavant un projecte?
-Posar-hi ganes i no rebutjar res, cap idea de treball o col·laboració. Costa venir d’una feina que em donava un sou a final de mes a provar de tenir un sou partint de zero. Ara per ara les coses no són fàcils, tothom s’ha de fer el seu lloc i t’ho has de treballar molt. Hi has de posar passió, ganes i intentar-ho, tot i que sigui difícil guanyar-se la vida d’un dia per l’altre. Amb ganes, crec que podem arribar a tot arreu.

FITXA
Projecte: Projecte fotogràfic de Queralt Vinyoli Zanuy.
Data de creació : setembre 2014.
Emprenedora: Queralt Vinyoli.
Sector:  Fotografia.
Definició: projecte propi de fotografia.
Públic: obert a tothom.





Participació