Més consulta i menys Prozac

Va com va. PER LLUM DEGÀS

per El Pou, 7 d'octubre de 2014 a les 12:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Llegeixo amb una certa picor de socarrim al nas l'allau de comentaris motivats per la notícia de l'ampli suport del ple de l'Ajuntament de Manresa a la consulta del 9N. Aquests comentaris, publicats per alguns lectors en resposta a la notícia apareguda al diari digital ManresaInfo, troben en l'insult, la desqualificació i l'absurditat el seu màxim argumentari a l'hora de defensar la seva espanyolitat.
 
Un d'aquests opinadors sosté, en to apocalíptic, que "els credos i les religions porten la destrucció dels pobles i civilitzacions" i acusa els polítics d'oferir "falses promeses i esperances de somnis més propis celestials". Això motivarà, segons ell, "que el dia 10N els departaments d'urgències estaran col·lapsats per depressions i angoixes derivades de la frustració i l'engany a què ens estan sotmetent tots aquests sacerdots de l'edat mitjana". És precisament gràcies a aquests comentaristes que ens assabentem que "los centros de asistencia primaria y hospitales de Cataluña han reservado miles de dosis de Tranquimazin y Diazepan para poder hacer frente a la saturación de casos de depresiones y manías persecutorias derivadas por no poder hacer la consulta". Hi ha un altre opinador que, confonent jutge amb advocat, diu haver votat aquest alcalde "perquè defensés els meus drets i no la independència". I un altre retreu a l'alcalde que "cuando llueve se llenan los charcos". Té gràcia que qui qualifica els altres --o sigui, "bona part de catalans"-- com a paranoics, s'obsessiona amb "la manipulació constant per part d'una colla de polítics corruptes i curts de gambals, que es dediquen a entabanar la gent fent volar coloms". Entre tots els comentaris, però, el més succulent és aquest: "Fuera ayuntamientos que hacen política". Ja ho deia el general Franco: "Haga como yo y no se meta en política". 

Il·lustració: Laura Estrada



Participació