1972. Inauguració del nou pont del Congost

per Ignasi Torras i Garcia, 12 de setembre de 2014 a les 10:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA SOCIAL. El nou pont es va inaugurar l’11 de setembre de 1972 en un acte que va aplegar un gran nombre d'institucions manresanes i comarcals, amb l'alcalde de Manresa Ramon Soldevila i el governador de la província, Tomás Pelayo.

També hi van ser presents un gran nombre de ciutadans i veïns de pobles de la rodalia, empreses i associacions, amb ganes de travessar el pont i passar a l'altre costat del riu. El nou pont que enllaçava la ciutat amb el sector del Congost va ser una obra que es va aprovar i dur a terme en poc temps. Feia anys que a la ciutat no es feien obres importants; es notava falta d'il·lusió i d'ambició. Amb aquesta obra tan important com necessària, Manresa començava a recuperar aquella il·lusió i autoestima, necessàries per obrir camins i diàleg, i emprendre allò que calgui pel bé de tothom. Amb la inauguració d’aquest pont, Sant Joan de Vilatorrada i Manresa estaven més a prop.
 
A «La Columna» del periòdic Manresa de l’endemà, el periodista Joan Lladó, amb el seu estil, demanava no trencar el ritme; a manera de petita crònica escrivia: «En aquesta inauguració multitudinària hi era present tota la ciutat que hi va voler ser a primera fila, expressant la seva satisfacció en una tarda de sol lluminós. La posada al dia de la zona del Congost feia falta, i es convertia en una realitat. No ho era sense salvar el fre de l’anomenat Pont Nou (inexistent) que es prestava a qualsevol humorisme lamentable. Ara amb el “nou pont” i la carretera, fins a enllaçar la zona industrial, augmentarà la total integració amb la ciutat, que serà una realitat, amb el seu total complex poliesportiu i parc públic del Congost».

 



Participació