El procés i les responsabilitats

per Pere Culell, 19 d'agost de 2014 a les 00:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ciutadans catalans han lluitat per la llibertat del nostre país durant molt de temps. Però és ben cert que la gran manifestació de l’Onze de Setembre de 2012 va ser un punt d’inflexió ja que va mostrar al món i a nosaltres mateixos la força de l’independentisme. Les eleccions posteriors van expressar la voluntat majoritària de decidir el nostre futur. Aquest procés, però, no pot allargar-se indefinidament. La gent
que no vulgui ser independent, que no vulgui construir un nou estat, cal que, simplement, votin “no” al referèndum. Però que ens deixin votar.
 
Sovint diem que el procés depèn només de nosaltres: de la nostra voluntat, de la nostra capacitat de lluita... Si realment volem, podem. Però hem de ser conscients que el camí no és fàcil. De fora i de casa, ens hi posaran traves. Ens espantaran la bona gent. Crearan, si convé, violència on no n’hi ha. Hem d’estar alerta i donar exemple al món de la capacitat d’un poble resistent i voluntariós, pacífic i il·lusionat. De fet, no sabem ni volem fer-ho d’una altra manera. Ara és l’hora i cal aprofitar-ho. No responguem a les provocacions, però denunciem-les, per posar en evidència els irresponsables. Segur que rebrem indicacions, com fa dos anys, per actuar amb serenitat davant les provocacions en la propera Diada.
 
Hi ha un munt de gent treballant en el procés! Des de tots els àmbits. Gent experta dedicant-hi temps i feina. Gent responsable que ha arribat a la conclusió que no podem seguir en la situació actual. Gent
entregada que aporta els seus coneixements per construir un estat més democràtic, més lliure i socialment més just. Ara més que mai hem de ser responsables d’un procés d’alliberament que va començar fa 300 anys: just l’endemà de l’arrabassament de les nostres institucions. Just l’endemà de l’intent d’acabar amb una manera d’entendre la vida: la nostra. Som-hi! Amb responsabilitat! Ara és l’hora! Participem en la V del proper Onze de Setembre!



Participació