Neix INNIO, una aposta per l’acceleració d’idees empresarials

per Redacció, 9 de juliol de 2014 a les 20:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORIA. Convertir idees de negoci en realitats. Aquest és un dels principals objectius d’INNIO, un projecte nascut a Manresa que ja treballa amb emprenedors de la Catalunya Central i ha rebut propostes de Barcelona i del sud d’Espanya.

 "Vivim en l’època de les idees. De ben segur que cadascú de nosaltres en té alguna. Sabem, però, per on començar? ” assegura el líder d’INNIO i col·laborador d’ El Pou Digital en temes d’innovació, economia i negoci, Marc Fernàndez. La iniciativa (www.INNIO.biz ) neix amb la voluntat d’ajudar emprenedors i empreses a analitzar idees perquè acabin esdevenint un negoci.

INNIO, segons Fernàndez, “ vol avaluar la viabilitat d’idees incipients més o menys elaborades i, si cal, aportar les eines necessàries per desenvolupar-les. Només durant aquest 2014,” continua explicant “l’equip d’INNIO ja ha treballat amb una desena d’emprenedors dels quals esperem poder convertir en negoci la gran majoria d’idees. Això ens va fer veure la possibilitat de centrar part de la nostra activitat en l’acceleració d'alguns bons punts de partida.”

Els programes d’acceleració de l’empresa se centren en 3 àrees concretes: startups (StartupBiz) enfocada a un ampli ventall d’idees, des de les de naturalesa tecnològica a les que tenen com a objectiu la modernització de negocis tradicionals; l ’ambiental (GreenBiz) centrada en aquelles idees al voltant de l’economia verda, i social (SocialBiz) destinada a accelerar idees de projectes socials i col·laboratius.  

Marc Fernàndez amb el logotip de l'empresa.

Cada programa treballa la idea fins a convertir-la en projecte i, conjuntament amb el client, se’n valora la viabilitat. INNIO vol acompanyar l’emprenedor en tot el procés, des de la constitució de la societat que administrarà el negoci fins a la recerca de finançament per engegar-lo. Un cop iniciat, l’acompanyament seguirà amb l’objectiu d’implementar un pla de negoci. “Molts emprenedors no són conscients que acabaran sent empresaris. Aquesta part acostuma a fer-los força respecte. INNIO els farà costat durant les etapes posteriors a l’arrencada del negoci i els assessorarà en tots aquells aspectes que puguin anar sorgint,” exposa Marc Fernàndez.

INNIO no es centrarà únicament en programes d’acceleració, sinó que vol oferir diferents serveis destinats a la innovació en l’àmbit de l’empresa amb l’objectiu de millorar productes i serveis o augmentar les vendes. L’equip de l’empresa el formen professionals experts en diferents àrees per tal d’ajustar-se a les necessitats concretes de cada idea.





Participació